Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2013 15:29

Луценко розповів, коли опозиція стане сильнішою

Луценко розповів, коли опозиція стане сильнішою
Фото: radiosvoboda.org

Опозиція набере сили, якщо ув'язнену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко звільнять з-під варти та перевезуть до лікарні в Німеччині.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Опозиція стане сильнішою, вона буде більш енергійною, я в цьому переконаний. Звільнення Тимошенко це перший крок до звільнення України, і його треба вимагати попри все", - наголосив він.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року. Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини. 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув'язнення за звинуваченням у підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році, засуджена в так званій "газовій справі" за  ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень). На даний час Тимошенко лікується в харківській лікарні, а її захисники вимагають перевезти екс-прем'єра за кордон, щоб там продовжити лікування.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, коли опозиція стане сильнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути