середа, 23 січня 2008 08:24

Луценку можуть віддати податкову

Депутат від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Геннадій Москаль пропонує Верховній Раді включити податкову міліцію до структури Міністерства внутрішніх справ для створення єдиного органу з боротьби з економічною злочинністю.

Про це сказано в законопроекті N1381, зареєстрованому в парламенті 18 січня.

Депутат зазначає, що на підрозділи Державної служби з боротьби з економічною злочинністю покладено завдання з боротьби з корупцією, злочинами проти власності, у сфері господарської й службової діяльності, а на підрозділи податкової міліції - завдання з боротьби зі злочинами в сфері оподаткування, які є тільки складовою частиною злочинів у сфері господарської діяльності.

Таким чином, для посилення протидії економічним злочинам, притягнення до кримінальної відповідальності службових осіб, причетних до їх реалізації, та ліквідації тіньових схем розкрадання й нецільового використання коштів державного й місцевого бюджетів необхідно об"єднати зусилля підрозділів МВС і податкової міліції, створивши в структурі органів внутрішніх справ єдиний орган із боротьби зі злочинністю в сфері економіки.

У разі прийняття змін особи керівного й рядового складу звільняються з податкової міліції й переводяться у МВС, у зв"язку з чим штатна кількість співробітників міністерства збільшується на відповідну кількість.

Для реалізації цієї ініціативи пропонується внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу, законів "Про державну службу в Україні", "Про міліцію", "Про оперативно-розшукову діяльність", "Про прокуратуру", "Про боротьбу з корупцією", "Про страхування" та інших.

Секретаріат Президента ініціює передачу податкової міліції в підпорядкування Міністерству фінансів від Державної податкової адміністрації, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Луценку можуть віддати податкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути