середа, 04 травня 2011 17:34

Луценка годують у СІЗО насильно?

Луценка годують у СІЗО насильно?

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка годують у СІЗО насильно.

Про це Gazeta.ua заявив його адвокат Ігор Фомін.

Сьогодні Луценка навідали адвокат Володимир Орлов, його дружина Ірина та уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. Вони підготували телеграму-клопотання на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки.

"Ми відмовилися від ознайомлення з матеріалами справи, аби Юрія Віталійовича випустили на підписку про невиїзд, - зазначив адвокат Луценка Ігор Фомін. Відносно нього застосовані заходи примусового харчування".

За словами Фоміна, Луценко погано почуває себе, втрата його ваги становить 14 кілограмів, в нього було зафіксоване велике падіння тиску - 60 на 90.

"Також у нього третя стадія утримання в крові ацетону. Тяжка стадія. Організм отруєний. Йому дають поживну суміш — щось бовтають, щоб людина не померла. У шлунок заводять шлангом. Вважаємо, що Генпрокуратура має вжити термінових заходів, бо ми ж не гестапо", - резюмував Фомін.

Нагадаємо, у прес-службі Генпрокуратури стверджують, що заяви захисників колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та його дружини про те, що екс-глава МВС оголосив голодування і з 22 квітня відмовився від їжі, не відповідають дійсності.

"Ці заяви не відповідають дійсності, зроблені з метою дискредитації органів слідства і тиску на нього шляхом формування помилкової громадської думки", - йдеться в заяві ГПУ.

Слід зазначити, що в Інструкції про умови утримання і порядок примусового годування, складеній Держдепартаментом виконання покарань, йдеться: примусове годування є крайнім заходом для збереження життя, і коли подальше голодування загрожує життю. Рішення про початок примусового годування приймає начальник установи на підставі письмового висновку комісії лікарів про значне погіршення стану здоров'я голодуючого та виникнення загрози його смерті. Періодичність примусового годування визначається лікарем в залежності від загального стану здоров'я голодуючого.

Поживна суміш готується за раціоном, складеним лікарем з набору продуктів: 50 г манки чи вівсянки, 100 г масла, 800 г молока, два яйця, 200 г м'яса для бульйону, 10 г солі та 0,1 г аскорбінової кислоти. Указані в наборі продукти ретельно протирають та розводять бульйоном або молоком до 2,5 літрів, так щоб кількість густого інгредієнта була не більше 350 г. Про кожне примусове годування лікар мусить писати у медичну картку.

Зараз ви читаєте новину «Луценка годують у СІЗО насильно?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути