вівторок, 30 вересня 2008 08:22

Литвин вимагає крісло прем"єра в обмін на коаліцію?

Литвин вимагає крісло прем"єра в обмін на коаліцію?
Чітка визначеність щодо програмних і кадрових вимог Володимира Литвина прискорила б формування коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина. Про це заявила Радник Президента України Лідія Поречкіна.

Як повідомили в прес-службі глави держави, Поречкіна нагадала, що Ющенко неодноразово заявляв про свою прихильність до відновлення в розширеному форматі демократичної коаліції.

"Президент України закликав парламентські сили до формування нової більшості за принципом "не коаліція заради портфелів, а коаліція заради України".

Базові вимоги глави держави до програми першочергових дій такої коаліції всім відомі. Разом з тим, потенційні партнери по такій більшості ніяк не можуть визначитися, чого вони хочуть. Замість переговорів по суті питань, які стоять на непростому порядку денному України, ми бачимо чергову серію серіалу "Країні потрібен Литвин", - відзначила радник Президента.

"Здається, що Володимир Литвин дуже увійшов у роль "золотої акції" і чи то боїться "продешевити" в кадрових запитах, чи то уникає реальної відповідальності. За інформацією, яка циркулює в кулуарах парламенту, кадрові запити лідера однойменного блоку дуже амбітні і дуже непостійні - від крісла Голови Верховної Ради - до портфеля Прем"єр-міністра України", - вказала Поречкіна.

На думку радника Президента України, як тільки БЮТ, НУНС і Блок Литвина сформують загальну програму дій, на решту питань - зокрема кадрові - набагато легше буде дати відповідь.

"За Президентом України затримки не буде - кандидатура Прем"єр-міністра від новосформованої коаліції буде внесена до парламенту невідкладно", - вказала Поречкіна, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Литвин вимагає крісло прем"єра в обмін на коаліцію?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути