субота, 10 березня 2012 15:23

Литвин відчув радіацію на японській "Фукусімі"

Литвин відчув радіацію на японській "Фукусімі"

Українські фахівці вивчають причини аварії на атомній станції "Фукусіма-1" і готові надалі допомагати Японії в подоланні її наслідків. Про це після відвідування японської АЕС заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"Українські фахівці готові (надавати допомогу Японії — ред.). Вони вже зараз працюють. Переважно, вони задіяні в розслідуванні причин цієї аварії – що можна зарахувати до впливу непередбачених природних катаклізмів, в чому спрацював так званий людський фактор, а в чому були технічні та технологічні недопрацювання", – сказав спікер парламенту журналістам.

За словами Литвина, після спілкування з представниками японської сторони у нього "склалося враження, що вони ще не до кінця усвідомлюють, що сталося".

"Хоч і минув уже рік із моменту аварії, вони досі не знають, що відбувається в зруйнованих блоках станції, який рівень радіації, скільки витікає радіоактивної води", – заявив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Журналістам вперше влаштували екскурсію по руїнах "Фукусіма-1"

Спікер українського парламенту також повідомив про плани сторін прискорити підписання міжурядової угоди про співробітництво в сфері поліпшення післяаварійного реагування на надзвичайні ситуації на атомних електростанціях.

Загалом, заявив Литвин, делегація українського парламенту стала першою іноземною, якій дозволили відвідати станцію "Фукусіма-1" після аварії, що сталася у березні минулого року.

"Повинен сказати, враження не з приємних оскільки весь час зіставляєш з побаченим і описаним в Чорнобилі. На перший погляд менше руйнувань, але постійне відчуття радіації", - поділився Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин відчув радіацію на японській "Фукусімі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути