середа, 01 серпня 2012 13:47

Спецтема: Боротьба за "мову"

Литвин пропонував слушні поправки, які могли врятувати мовний закон — Кармазін

Литвин пропонував слушні поправки, які могли врятувати мовний закон — Кармазін
Юрій Кармазін вважає, що опозиція вчинила неправильно. Фото: mair.in.ua

Нардеп Юрій Кармазін дорікає опозиції за те, що нардепи пішли з позачергової сесії парламенту і не проголосували за поправки, які вніс до закону "Про засади державної мовної політики" Володимир Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На з'їзді Тягнибок пообіцяв кримінальні справи тим, хто протягнув "мовний" закон

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи звернення Литвина до президента із зазначенням необхідності цих правок. Нагадаємо, зокрема Литвин пропонує викреслити з нього формулювання "російська мова" і залишити тільки "мови національних меншин".

"На жаль, до пропозицій Литвина ніхто не дослухався. Пропозиції Литвина були викладені на кількох сторінках, їх треба було заслухати і проаналізувати. А в цей час опозиції дали команду майже у повному складі вийти із зали. Це був шлях порятунку цього закону", - наголосив політик.

"Відповідно до європейської Хартії, - додав Кармазін, - пропозиції Литвина є абсолютно слушними. Не дослухавши і не зрозумівши пропозицій Литвина, який хотів виправити цей перекручений закон, ми дуже багато втратили. Ці поправки були потрібні українському народу. Погано, що Литвина не було у залі, прикро що він нікому їх не пояснив, ніхто нічого не зрозумів. Тоді відбулася фактично легітимізація прийнятого закону".

Також нардеп розповів, що цілу ніч обдумував звернення до президента Януковича з проханням накласти вето на цей скандальний закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин підписав мовний закон

"Я навіть не можу уявити, що буде, якщо зараз Янукович підпише цей закон, і він стане законом. Можна було покращити цей законопреокт, але треба було серйозно прийняти участь у цьому усій опозиції, щоб було хоча б 150 депутатів. Я не прошу, я благаю президента накласти вето на цей закон. Насправді цей закон не про другу російську мову. Це не правильно — невігластво вважати, що це саме так. Це закон про руйнування єдиної системи, єдиної держави, федералізацію, балканізацію України. Не допустити цього має зараз уже гарант Конституції. Всі політичні сили, усі рухи, в тому числі і російські, мають виступати з тим, щоб заблокувати цей закон", - вважає він.

"Не випадково навіть російськомовний Кобзон під час святкування у Донецьку заявив, що цей закон веде до поганих наслідків, - додав політик. - Його я розглядаю як політика, як людину, яка знає, що таке європейська Хартія".

Зараз ви читаєте новину «Литвин пропонував слушні поправки, які могли врятувати мовний закон — Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути