середа, 16 листопада 2011 12:49

Литвин натякає, що питання декриміналізації "статті Тимошенко" ще не закрито

Литвин натякає, що питання декриміналізації "статті Тимошенко" ще не закрито

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що питання про кримінальну відповідальність екс-прем'єра Юлії Тимошенко ще не закрито.

"Діалог ще буде продовжуватися, оскільки ви розумієте, що закон про гуманізацію економічних злочинів брали загалом, а мова йде про персоналії. Про деякі персоналії знакові", - сказав спікер журналістам у середу, коментуючи відмову парламенту декриміналізувати ст.365 Кримінального кодексу, за якою засудили Тимошенко.

"Я думаю, що на сьогоднішній день ця тема ще не закрита", - заявив він.

При цьому Литвин не став прогнозувати, як далі будуть розвиватися події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС знають: не декриміналізувати "статтю Тимошенко" наказали в АП

Голова парламенту підкреслив, що перед підписанням закону про гуманізацію економічних злочинів необхідно подивитися, чи залишається збалансованим його текст, оскільки в процесі його голосування не всі поправки було враховано. Спікер також назвав емоційними заяви та звинувачення на адресу парламенту в тому, що своїм рішенням він підтвердив існування політичних репресій в Україні та "закрив дорогу України до Європи".

"Я думаю, що при всій чутливості і складність цієї проблеми не потрібно, щоб вся Україна ставала заручником. Я думаю, що є зацікавленість як України в просуванні до ЄС, так і ЄС у тому, щоб Україна перебувала в орбіті європейської спільноти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" звернуться до Європи через Тимошенко

Як повідомлялося, напередодні Верховна Рада прийняла в цілому президентський законопроект про декриміналізацію економічних злочинів, але не внесли змін до Кримінального кодексу, що стосуються статті 365, за якою засуджено екс-прем'єра Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Литвин натякає, що питання декриміналізації "статті Тимошенко" ще не закрито». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути