середа, 16 листопада 2011 08:56

У НУ-НС знають: не декриміналізувати "статтю Тимошенко" наказали в АП

У НУ-НС знають: не декриміналізувати "статтю Тимошенко" наказали в АП

Голосування більшості проти змін до Кримінального кодексу, які передбачали декриміналізацію статті, за якою звинувачують Юлію Тимошенко, було передбачуване. Це рішення приймалося не у Верховній Раді, а в Адміністрації президента.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив голова фракції НУ-НС у Верховній Раді Микола Мартиненко.

"Політика більшості формується не у Верховній Раді, політика більшості формується в Адміністрації президента. У нас сьогодні президентська республіка. Ми повернулися до 1996 року. Тому питання до депутатів більшості більше патетичне", - підкреслив він.

Водночас "нунсівець" переконаний, що відмова декриміналізувати "статтю Тимошенко" дуже серйозно вплине на країну в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" отримали команду не "рятувати" Тимошенко - нардеп

"Якщо ми хочемо в Європу, ми повинні високо цінити демократичні цінності. На цьому будується весь ЄС, вся Європа. І в країні має бути незалежне право. Його у нас зараз немає, - наголосив він. - Європа від своїх цінностей відходити не буде і буде стояти на своїх позиціях. І те що справи Тимошенко і Луценка політично заангажовані - це для держави дуже велика проблема".

"У нас це підпорядковується одній вертикалі влади – президентській владі", - додав нардеп. Він також зазначив, що не сумніваються, що при голосуванні за зміни до КК провладна більшість отримала чітку вказівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів переконані: справа Тимошенко не завадить стосункам з ЄС

Нагадаємо, що вчора, 15 листопада, Верховна Рада провалила голосування щодо декриміналізації статті, за якою звинувачують екс-прем'єра Юлію Тимошенко. На знак протесту фракція "БЮТ-Батьківщина" залишила сесійну залу.

Тим часом, у Партії регіонів вважають, що норма, прописана у 365 статі Кримінального кодексу, відповідає законодавству, прийнятому у низці європейських країн. Про це заявив лідер фракції Олександр Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС знають: не декриміналізувати "статтю Тимошенко" наказали в АП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути