субота, 19 липня 2008 15:56

Литвин: конституції Тимошенко і Януковича - дивно схожі одна на одну

Лідер фракції Блоку Литвина Володимир Литвин вважає, що проект змін в Конституцію від БЮТ "дивно схожий" на проект змін в Конституцію, запропонований Партією регіонів. Таку думку Литвин висловив під час перебування у Вінницькій області.

"Беру два проекти, роблю табличку, Конституція БЮТ, Партії регіонів, читаю, аналізую, роблю висновки. В кінці напрошується очевидне - два проекти дивно схожі, як мені здається, очевидно, зняті з одного комп"ютера, з деякими розбіжностями, для того, щоб потім знайти компроміс", - сказав він.

Литвин зазначив, що Партія регіонів пропонує оригінальну виборчу модель: партія, що набрала більшість, - отримує 226 голосів у ВР, тобто узяли 15% - це 75 мандатів - 226 отримали, а всі останні - ділять 224 мандати.

"У БЮТ вибори передбачається проводити в два етапи: перший тур - все, другий тур - дві з тих, хто набрав більше. Хто набрав більше в другому турі - набирає 226, якщо він менше ніж 226 набрав, інші ділять те, що залишилося", - відмітив Литвин.

При цьому він зазначив, що впровадження таких змін може призвести до штучного впровадження двопартійної системи влади в Україні. "Знайдіть цивілізовані країни, до яких ми так "пнемось", де існує така дика система?", - запитав він.

Крім того, Литвин акцентував увагу на запропонованому Партією регіонів проекті змін в Конституцію. "Наприклад, в офіційному документі, який висить на сайті Партії регіонів, - внесення змін до Конституції - там є такі ключові тези, друга державна мова і статус країни. Читаю офіційно зареєстрований документ у Верховній Раді України - цих двох проблем там немає. Тобто один проект для виборців, тобто для народу, для маленького громадянина, тут зовсім інше", - сказав Литвин, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: конституції Тимошенко і Януковича - дивно схожі одна на одну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути