Ексклюзиви
середа, 27 червня 2012 13:26

Лідер кримських татар просить Європу закрити в'їзд Симоненку

Лідер кримських татар просить Європу закрити в'їзд Симоненку
Мустафа Джемільов так і не дочекався вибачень від Симоненка. Фото: ukrinform.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат від НУНС Мустафа Джемільов запропонував Євросоюзу ухвалити рішення про заборону в'їзду лідеру Компартії України Петру Симоненку за образливі висловлювання на адресу кримських татар.

Про це Джемільов повідомив в інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шансів, що суд визнає голосування за "мови" недійсним, дуже мало" - Яворівський

Він зазначив, що 6 травня, коли в сесійній залі розглядали законопроект про права осіб, депортованих за національною ознакою, "лідер комуністів виступив з расистськими і фашистськими заявами".

Джемільов обурений, що при цьому "промовчав Президент, промовчав глава уряду". "Чи можна мовчання розцінювати згодою з такою позицією? В будь-якій іншій європейській країні була б гостра реакція", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За європейськими стандартами в Україні багато расизму, але ми далеко не на першому місці" - Мустафа Джемільов

Джемільов повідомив, що в нього була низка зустрічей, у тому числі з послами Євросоюзу, кількох європейських країн, були виїзди в Брюссель, у Гаагу. "У комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи в Парижі теж було порушено це питання, але в основному розмова тут була про образливі на адресу кримськотатарського народу висловлюваннях лідера українських комуністів Петра Симоненка. Я запропонував, щоб було прийнято рішення про заборону в'їзду подібним типам в європейські країни", - сказав Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Лідер кримських татар просить Європу закрити в'їзд Симоненку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути