пʼятниця, 08 червня 2012 10:01

ВВС звинувачують у "погоні за сенсацією" через програму про расизм в Україні та Польщі

ВВС звинувачують у "погоні за сенсацією" через програму про расизм в Україні та Польщі
Фото: sport.lb.ua

BBC звинувачують у спробі роздути сенсацію через випуск програми Panorama, в якому стверджувалося, що на Україні і в Польщі, в яких пройде фінал футбольного чемпіонату "Євро-2012", лютують расизм і антисемітизм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров порадив Європі звернути, насамперед, увагу на расизм у себе

Передача "Євро-2012: Стадіони ненависті" ("Euro 2012: Stadiums of Hate") вийшла в ефір  минулого тижня. Вона включала в себе кадри з польськими фанатами, які викрикували антисемітські гасла і віддають нацистський салют, а також фрагмент про побиття групи азіатських уболівальників на матчі ліги в кінці сезону на Україну.

Ці барвисті картини змусили колишнього захисника британської збірної Сола Кемпбелла (Sol Campbell) закликати вболівальників не відвідувати "Євро-2012" і "дивитися матчі по телевізору". "Не ризикуйте ... а то можете повернутися в труні ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС запевняють, що расизм - "надумана й міфічна проблема" України

У відповідь в середу виконавчий директор єврейського общинного центру в Кракові Джонатан Орнстейн (Jonathan Ornstein) звинуватив BBC у виборчому підході до матеріалів. Він заявив, що те, як Panorama використовувала його як джерело, привело його в "лють". "Вони скористалися мною та іншими людьми, щоб маніпулювати серйозною темою антисемітизму заради сенсації", - сказав він.

У своїй сердитій заяві журналу Economist Орнстейн зазначив, що кореспондент Panorama Кріс Роджерс (Chris Rogers) інтерв'ював його більше години. За словами Орнстейна, він сказав Роджерсу, що нечисленні расисти і антисеміти серед польських фанатів "не представляють польське суспільство в цілому", і порадив йому поспілкуватися з двома ізраїльськими футболістами, що грають за краківську "Віслу". "Журналісти відповіли мені, що це "не вписувалося б в сюжет. Така відповідь мене здивувала", - підкреслив глава общинного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За європейськими стандартами в Україні багато расизму, але ми далеко не на першому місці" - Мустафа Джемільов

Орнстейн також поскаржився на "тенденційність" програми. Вона "абсолютно не взяла до уваги те позитивне, що я розповів, і врахувала тільки критичні по відношенню до Польщі висловлювання", - пише він.

BBC категорично відкинула заперечення Орнстейна. За словами корпорації, вона ясно дала йому зрозуміти, що інтерв'ю береться у контексті пов'язаного з футболом расизму та антисемітизму в Польщі. Вона також заявила, що не відмовлялася інтерв'ювати ізраїльських футболістів і не посилалася на невідповідність сюжету.

Проте англійські вболівальники також назвали програму шкідливою і створює помилкове враження про поширеність расизму на Україні.

Зараз ви читаєте новину «ВВС звинувачують у "погоні за сенсацією" через програму про расизм в Україні та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути