середа, 06 червня 2012 10:59

"Ми африканців в рабство не возили і колоній не мали" - "Свобода" звинуватила Європу в "расистському" наклепі

"Ми африканців в рабство не возили і колоній не мали" - "Свобода" звинуватила Європу в "расистському" наклепі
Юрій Сиротюк розповів, яка Україна велика та доброзичлива. Фото: lb.ua

Європа насправді боїться України, як найбільшої європейської держави. Тому звідти періодично лунають провокаційні заяви у наш бік, на кшталт обвинувачень у масовому расизмі.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Політик, зокрема, запевнив, що в Україні немає ніякого расизму, а українці є дуже доброзичливими, "і це всі знають".

"Расизм - це явище, присутнє в Західній Європі. Адже там розташовані великі країни, які колись колонізували Африку, Азію. Вони створили теорію вищості одних над іншими. Ми ж ніколи не були колоніальною імперією. Ми нікого не колонізовували. Ми ніколи пароплавами негрів в рабство не возили", - зауважив Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Назад ви можете повернутися в труні" - британський футболіст не радить співвітчизникам їхати на Євро-2012

На переконання націоналіста, європейці свої страхи, комплекси та відповідальність переносять на Україну.

"Але ми не перед ким невинні. У нас ніколи расизм не був державною політикою, так як це було у західноєвропейських країнах", - додав свободівець.

Він пояснив, що наразі Європа страждає від нелегальної міграції, тому що представники її колишніх колоній приїжджають в Європу, і Європі соромно за своїх попередників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський уряд радить фанатам їхати до України: заяви щодо расизму не відповідають дійсності

"В Україні немає тієї ситуації, як, наприклад, у Франції, коли білій людині не можна зайти в арабський квартал і звідти вийти живою, чи у Берліні в турецький квартал", - сказав політик.

Водночас, за його словами, в Україні будь-який іноземець будь-якого кольору шкіри, який в другій годині ночі зайде на Троєщину, спокійно з Троєщини вийде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка запевнив, що в Україні немає расизму

"Хіба що гопники попросять у нього прикурити і заберуть 15 грн. Максимум для України - це побутове хуліганство", - пояснив Сиротюк.

Свободівець підкреслив, що європейські політики замість того, щоб допомогти українцям розібратись з антиукраїнською владою, виконують чиєсь замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Динамівець Бетао назвав Україну расистською країною

"Насправді розуміючи, що Україна буде рано чи пізно в сім'ї європейських націй, Європа боїться цього, бо ми найбільша європейська країна, одна з найбільших європейських націй. Ми дуже серйозно змінимо розклад сил в Євросоюзі", - підсумував Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «"Ми африканців в рабство не возили і колоній не мали" - "Свобода" звинуватила Європу в "расистському" наклепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути