пʼятниця, 02 листопада 2012 11:56

Лазаренко знову опинився за гратами

Лазаренко знову опинився за гратами
Фото: ru.tsn.ua

Адвокат колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка Деніел Горовіц поділився деякими подробицями його звільнення з каліфорнійської в'язниці Terminal Island.

Як виявилося, пан Лазаренко, ледь вийшовши на волю, знову опинився за гратами. Тепер - у зв'язку з невизначеністю свого статусу в США. Очікується, що екс-прем'єр залишиться в ізоляторі в місті Сакраменто до тих пір, поки американська влада не прийме рішення про його легалізації або депортації, повідомляє сайт "Коммерсант.ua".

Про звільнення 1 листопада 2012 Лазаренка з в'язниці Terminal Island в Лос-Анджелесі, де він відбував покарання після вироку американського суду, було відомо заздалегідь. Як відомо, юстиція США визнала українського політика винним по ряду звинувачень, в тому числі у відмиванні незаконно отриманих в Україні доходів. Вчора тюремна адміністрація повідомила, що пан Лазаренко раннім вранці 1 листопада покинув територію в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Лазаренко виходить на волю

Захист екс-прем'єра вчора заявив про його готовність повернутися на батьківщину в майбутньому і масштабних політичних планах, спершу утримавшись від детальних коментарів з приводу його поточних планів та інформації про місцезнаходження.

Сьогодні рано вранці за київським часом (пізно увечері 1 листопада по каліфорнійському) американський адвокат Павла Лазаренка Деніел Горовіц визнав, що після звільнення його підзахисного з Terminal Island і оформлення юридичних формальностей американська влада знову взяли високопоставленого українця під варту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко любить Україну, але він не фліртуватиме з українськими слідчими

Причиною цьому став невизначений юридичний статус Павла Лазаренка в США. У політика немає ні чинної візи (термін дії останньої завершився ще у 2000 році), ні статусу політичного біженця (у 1999 році екс-прем'єр подавав прохання про його надання, але через розпочатого судового процесу імміграційна служба США так і не ухвалила відповідне рішення).

У імміграційної і митної поліції уточнили, що громадянин Лазаренко вже надійшов у розпорядження ізолятора для мігрантів, розташованого в маленькому містечку Аделант, у сотні з невеликим кілометрах від Лос-Анджелеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Лазаренка розповів про повернення екс-прем'єра в Україну

Тим часом, іншого механізму захисту, крім надання статусу біженця, у США не існує і очевидно, що саме це є метою команди Павла Лазаренка. Альтернатива цьому одна - депортація українського громадянина з території Штатів. І те, що між Києвом і Вашингтоном немає договору про видачу підозрюваних, не стане цьому на заваді, адже його можуть видворити не в порядку екстрадиції, а як нелегального мігранта.

Втім, з огляду на нинішні відносини Вашингтона і Києва, не можна виключити і позитивну відповідь американської влади на прохання Павла Лазаренка про надання йому притулку в Сполучених Штатах.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко знову опинився за гратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути