пʼятниця, 25 червня 2010 13:36

Лавринович пояснив, як зупинити реформу Януковича

Лавринович пояснив, як зупинити реформу Януковича

Єдиною обставиною, що може перешкодити прийняття нового закону про судоустрій є політична воля депутатів, а Венеціанська комісія є лише допоміжним фактором

Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

"Ми послали текст Венеціанській комісії перед другим читанням, розуміючи, що процедура буде довгою, просто для того, щоб експерти, які вже працювали з цими текстами, могли б побачити - їх пропозиції вже реалізовані", зауважив чиновник, якого процитувала прес-служба Партії регіонів.

За словами міністра, при підготовці цього законопроекту були максимально враховані пропозиції Венеціанської комісії, які не стосуються внесення змін до Конституції України. Зокрема, це стосується права президента на призначення суддів на посаду.

Як заявив Лавринович, експерти Венеціанської комісії вважають некоректним пропонувати Україні вносити зміни до Основного Закону.

"Закон не може бути прийнятий, якщо немає волі народних депутатів України", - заявив Лавринович. "Це єдина обставина, яка може перешкодити прийняттю закону", - зазначив міністр.

"Наявність або відсутність висновків, пропозицій, побажань такої поважної інституції, і надзвичайно шанованою як Венеціанська комісія - це допоміжний фактор, перш за все, для тих, хто працює над проектами законів, і для тих, хто їх приймає", - підсумував Лавринович.

Нагадаємо, що судовою реформою ініційованою Банковою передбачено суттєве скорочення повноважень Верховного суду. Крім того, Вища рада юстиції отримає право витребувати справу у суді на етапі розгляду

Зараз ви читаєте новину «Лавринович пояснив, як зупинити реформу Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути