субота, 20 березня 2010 21:57

Місце Лавриновича в Раді опозиції не світить

Місце Лавриновича в Раді опозиції не світить

"Регіони" не віддадуть опозиції крісло першого віце-спікера, яке звільнилося після переходу Олександра Лавриновича в новостворений уряд.

"Я дозволю собі зауважити, що сьогодні у керівних органах Верховної Ради є вже віце-спікер від опозиції. Це Микола Томенко від БЮТ," - нагадав лідер фракції ПР Олександр Єфремов в інтерв"ю 5 каналу.

Водночас він визнав, що питання призначення нового віце-спікера є проблемним.

"У регламенті проголосована норма, коли для призначення кандидатури першого віце-спікера потрібно мати 300 голосів. Опозиція має блокуючий у цьому питанні пакет акцій, тому це (призначити віце-спікера) складно буде зробити", - пояснив Єфремов.

"Але я думаю, що не має питань, які не вирішуються. Багато питань вирішується у процесі переговорів. Тим більше, якщо представники опозиції сьогодні заявляли про те, що вони б хотіли конструктивно працювати", - зазначив лідер фракції ПР.

"Найбільш реальне вирішення цього питання лежить у тій площині, коли фракції які б хотіли мати свого першого віце-спікера запропонують свої кандидатури. Це буде винесене на голосування у зал і ми визначимося у процесі голосування. Яка з кандидатур набере найбільшу кількість голосів, той нардеп і буде виконувати обов"язки першого віце-спікера", - сказав Єфремов.

Як відомо, комуністи хочуть щоб першим заступником спікера Литвина став їхній однопартієць Адам Мартинюк.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Місце Лавриновича в Раді опозиції не світить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути