четвер, 08 квітня 2010 22:33

Cудді також мають право на помилку - Лавринович

Cудді також мають право на помилку - Лавринович
Міністр юстиції закріпив за народними депутатами первинне право вступати в коаліцію.

"Рішення Конституційного Суду дало тлумачення очевидних речей, які записані в Конституції України", - заявив міністр Олександр Лавринович у вечірньому ефірі "5 каналу".

Він додав, що перше рішення Конституційного Суду, за яким коаліція  може складатися тільки з депутатських фракцій, не було "чистим і правильним". "Судді також мають право на помилку", - пояснив міністр.

Коментуючи останнє рішення Конституційного Суду, Олександр Лавринович наголосив: "Первинним є народний депутат. Саме його обирають громадяни України і саме він має право висловлювати свою точку зору, мати свою позицію. Він зобов"язаний особисто голосувати за всі рішення у парламенті і саме він має особисто писати заяву, вступати чи не вступати у фракцію, у будь-які парламентські утворення, у тому числі і коаліцію".

Конституційний  Суд підтвердив відповідність Конституції нинішньої парламентської коаліції, створеної з фракцій Партії регіонів, Блоку Литвина, Комуністичної партії, а також із окремих депутатів – членів фракцій НУНС і БЮТ та позафракційних. Норма про коаліцію як об"єднання і депутатських фракцій, і окремих депутатів запроваджена законом, який на початку березня вніс зміни до регламенту Верховної Ради. Водночас Конституція передбачає, що коаліція  може складатися тільки з фракцій. Той самий Конституційний Суд 2008 року вже підтверджував це й уточнював, що до складу коаліції можуть входити тільки депутати, які є членами коаліційних фракцій.

Зараз ви читаєте новину «Cудді також мають право на помилку - Лавринович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути