понеділок, 31 травня 2010 16:42

Лавринович захистив судову реформу

Лавринович захистив судову реформу

Секретар робочої групи з підготовки судової реформи, міністр юстиції Олександр Лавринович говорить, що голова Верховного Суду Василь Онопенко не правий у своїх висловлюваннях щодо реформи.

"Василь Васильович, мабуть, сьогодні чимось засмучений. З того, що він говорив випливають деякі незрозумілі речі. Він порівняв судову систему з виконавчою владою, з підпорядкуванням областей, адміністрацій та районів. Для судової системи таке підпорядкування є неприпустимим. Це може бути обмовкою по Фрейду, що він вибудував вертикаль у судівській системі. Це суперечить самій природі суду. Бо кожен суддя має бути незалежним. Неможливо, щоб Вищому Суду підпорядковувалися всі Вищі суди України", - пояснив Лавринович.

Водночас він зазначив, що судова реформа покращує роботу судової системи.

"Ми не ліквідували суди першої інстанції, не чіпали апеляційні суди, прибрали тільки можливість касаційних скарг. Змінилося те, що апеляції тепер зможуть йти не у Верховний Суд, а у відповідні галузеві суди", - сказав Лавринович.

У свою чергу президент Віктор Янукович пообіцяв підписати законопроет про судову реформу і направити його до Верховної Ради.

"Цей законопроект може бути базовий і може бути прийнятим. А далі - життя покаже. Якщо у ньому є недоліки, їх можна виправити у майбутньому. В цілому законопроект може бути втіленим у життя цього року", - сказав Янукович.

Глава держави запропонував не розпускати робочу групу, а через рік зібратися ще раз у тому ж складі й обговорити судову реформу.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Лавринович захистив судову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути