понеділок, 31 травня 2010 16:29

Онопенко вважає, що судова реформа забирає повноваження у Верховного Cуду

Онопенко вважає, що судова реформа забирає повноваження у Верховного Cуду
Під час засідання робочої групи з розгляду судової реформи голова Верховного суду Василь Онопенко  розкритикував деякі положення цієї реформи.

"Кілька положень юридично необгрунтовані. Вони не відповідають Конституції. На мій погляд також вони не відповідають міжнародним стандартам. Перше, щодо стутусу Верховного Суду України - знову ж таки він не відповідає Конституції.

Ця реформа означає повне вихолощення Верховного Суду. Ми не можемо розглядати рішення чотирьох вищих судів України. Якщо рішення господарського суду не можна переглядати, то де ж тут здоровий глузд. Якщо хтось хоче знищити Верховний Суд, робіть це у інший спосб. Тут мова не йде про те, чи буде Онопенко головою ВС, чи ні. Мова йже про сам суд", - сказав Онопенко.

Водночас депутат від БЮТ Святослав Олійник, який входить до робочої групи сказав, що не може погодитися з Онопенком.

"Судова реформа керується виключно Конституцією і Верховному Суду також виключно з Конституційною вимогою треба виконувати свої обов'язки. На сьогоднішній день не можна говорити, що ВС працює виключно, як Верховний судовий орган. Верховний Суд приймає рішення за вибірковими мотивами," - зазначив Олійник.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Онопенко вважає, що судова реформа забирає повноваження у Верховного Cуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути