середа, 16 лютого 2011 12:13

Лавринович каже, що влада не хоче карати чиновників Тимошенко

Лавринович каже, що влада не хоче карати чиновників Тимошенко

Для влади не є пріоритетом покарання колишніх чиновників.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" сказав міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Я не думаю, що для України і загалом сьогоднішньої української влади є якимось пріоритетом обов'язкове покарання тих, хто належав до владних політичних сил рік тому. Немає такого ні бажання, ні завдання", - заявив Лавринович.

Водночас, говорячи про арешти колишніх високопосадовців, міністр визнав, що не завжди цей запобіжний захід застосовувався правильно.

"Можливо, що варто буде провести більш детальне розслідування щодо вжитих запобіжних заходів. Напевно, що не всі, хто сьогодні ізольований від суспільства під час досудового слідства, несуть загрозу чи роблять перешкоди для розслідування", - зазначив він.

"Я думаю, що правоохоронні органи в Україні інколи перестраховуються запобіжними заходами, щоб швидше завершити свою роботу і представити доказову базу. А це не завжди правильно, тому варто на це звернути увагу", - додав міністр юстиції.

Він також спростовує твердження, що "громадяни України поділені на групи, які в різній мірі можуть відповідати перед законом за свої проступки".

За його словами, проти нинішніх чиновників порушено значно більше кримінальних справ ніж їх попередників.

"Думаю, що існує достатньо доказового матеріалу, який свідчить, що це не так. Я спеціально взяв статистику порушень кримінальних справ, розслідувань, прийняття рішень про запобіжні заходи. Можу сказати, що сьогодні на запитання слідчих і прокурорів відповідає значно більше людей, які донедавна були причетними до парламентської більшості, аніж до опозиції", - сказав Лавринович.

Він нагадав, що американські фахівці з кримінального права провели аудит, "за матеріалами якого і було порушено кримінальну справу".

"У зв'язку з тим три американські компанії, поважні, наскільки я розумію, провели аудит і переважна кількість тих кримінальних справ порушена за матеріалами цього аудиту. Тобто справи порушені на основі матеріалів, які дослідили фахівці в галузі кримінального права, що приїхали зі Сполучених Штатів для здійснення своєї роботи в Україні. Це – що стосується аргументів про переслідування політичної опозиції", - сказав Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович каже, що влада не хоче карати чиновників Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути