середа, 16 лютого 2011 09:00

Чиновник Тимошенко розповів, хто наказав його посадити

Чиновник Тимошенко розповів, хто наказав його посадити

В Адміністрації президента, Генпрокуратурі і уряді України запевняють, що політичні переслідування - це персональне завдання першої людини країни.

Про це заявив екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов в ефірі ТВі, відповідаючи на запитання, чи підтверджує він свою попередню заяву про те, що існує список із 100 осіб, які є неугодними нинішній владі в України.

"Мені інших прізвищ не називали. Повірте, я розмовляв із людьми, які працюють у Адміністрації президента і займають дуже високі посади, і в Генпрокуратурі, і в уряді України. І всі вони сказали: на жаль, ми нічим не можемо допомогти, оскільки це персональне завдання першої людини країни на сьогодні", - заявив він.

Екс-чиновник не виключає, що однією з причин його переслідування може бути намагання окремих прибрати конкурентів напередодні очікуваної зміни системи виборів до парламенту.

"Я не виключаю й іншого питання: ті люди, хто міг би балотуватися по тих, чи інших округах… Я переконаний, що ця влада перейде, як мінімум на змішану систему, і буде зачищати округи", - зазначає він.

"Округ, за який я відповідав у блоці Юлії Тимошенко на Одещині, навіть на останніх виборах - що парламентських у 2007 році, що на останніх президентських виборах - показав дуже непогані результати. І реально, я вважаю, що мені конкурентів у цих районах Одещини просто немає. Тому я й такий не виключаю варіант", - заявив екс - чиновник.

СБУ порушила кримінальну справу щодо Поживанова: його обвинувачують у розкраданні державних коштів у сумі майже 35 мільйонів гривень. Поживанов був оголошений у розшук.

Екс-чиновник заявив, що проситиме політичного притулку в Австрії, якщо українські слідчі оголосять його у міжнародний розшук.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Тимошенко розповів, хто наказав його посадити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути