понеділок, 07 лютого 2011 11:30

Розшукуваний екс-голова Держкомрезерву зізнався, де знаходиться

Оголошений у розшук глава Держкомрезерву Михайло Поживанов живе і працює в Австрії.

Про це він розповів в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

Відповідаючи на запитання, як він потрапив за кордон, Михайло Поживанов сказав: "У червні 2010 року мені зробили операцію з видалення каменя з жовчного міхура в австрійській клініці "Рудольфінерхауз". У Відні познайомився з керівником однієї інвестиційної компанії. Він мені запропонував роботу. Я зібрав в Україні всі документи - копії дипломів, довідки з Мін'юсту і МВС, і 6 вересня мені дали дозвіл на проживання і роботу в Австрії. Контракт підписаний до 2015 року, а дозвіл на роботу в Австрії - до 2012 року".

За словами екс-чиновника, він отримує 6 тисяч євро.

"Чи вистачає. Ми живемо сім'єю у чотирикімнатній квартирі. Платимо близько 2 тис. євро разом з комунальними послугами. Мій син працює економістом у Відні", - додав він

Він також зазначив, що просити політичного притулку в Австрії він просити не збирається.

"На відміну від Данилишина, політичний притулок мені не потрібно. У мене є посвідчення на проживання. Я майже громадянин Австрії, тільки без права голосу", - повідомив він.

Поживанов також відзначив, що для його екстрадиції в Україну, Генпрокуратура повинна надати серйозні доводи австрійським правоохоронцям.

"Консультувався з юристами, і мені сказали - щоб відбулася екстрадиція, наші" органи "повинні подати всі матеріали справи. І якщо там будуть тільки голослівні звинувачення, то це австрійці не сприймуть", - заявив екс-чиновник.

"Я чекаю тут у відрядженні слідчого, який веде моя справа. У присутності мого адвоката я готовий дати свідчення. На австрійській території мені з ним спілкуватися зручніше. Я відкритий для розмови в будь-який момент", - підсумував екс-глава Держкомрезерву.

Зараз ви читаєте новину «Розшукуваний екс-голова Держкомрезерву зізнався, де знаходиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути