Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 14:04

Кузьмін подав у відставку через Тимошенко — Кармазін

Кузьмін подав у відставку через Тимошенко — Кармазін
Юрій Кармазін. Фото: fakty.ictv.ua

Однією з причин того, що перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін подав у відставку, є намагання уникнути відповідальності у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua розказав лідер Партії захисників вітчизни екс-нардеп Юрій Кармазін.

"Зараз з'явилися знову вимоги Кабінету міністрів Європейського союзу по справі Тимошенко. Там все одно треба шукати крайніх і крайні мають бути. І це ж одна із причин", - сказав він.

На запитання, чи може такий вчинок Кузьміна розглядатися як намагання уникнути відповідальності, Кармазін відповів:

"В тому числі. Хтось має відповідати за те, що Європейський суд з прав людини прийняв рішення по Тимошенку і по Луценку. Ніхто ж не відповів. Хтось має відповідати. І ви бачите ту гіперактивність, яка була зараз направлена на створення, я б сказав, власного політичного іміджу. Робляться кроки і заяви, які не повинен робити представник такого органу як генеральна прокуратура, бо вони вже межують з політичними. Йде заява, що президент може помилувати Тимошенко і так далі".

"Інша причина в тому, що є незадоволені амбіції і видно, що відбувся "перевод стрілок" на генерального прокурора - "це має генеральний вирішувати, це все він". Хоча в законі це все так не написано" - додав Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звіт Кокса-Квасневського у справі Тимошенко Європарламент заслухає аж у листопаді

Він зазначив, що рішення Євросуду спонукають шукати в Україні відповідальних за порушення.

"Коли приймає таке рішення ( про порушення прав людини - ред.) Європейський суд і присуджує кошти, чи то на рахунок Луценка, чи то на рахунок Тимошенко виплатити, то має хтось відповісти в державі. А в нас так, всі хто винен — пішов на підвищення. Суддя став заступником голови суду, прокурор, який був по справі став заступником генерального прокурора. Це при тому, що були наявні найгрубіші порушення КПК".

Кармазін також зауважив, що питання відставки має вирішувати генеральний прокурор.

"Це рішення приймає генеральний прокурор. Якщо в нього є сумнів він піде до президента і порадиться, бо більше він нікуди не піде", - сказав він.

На запитання, звідки з'явилася інформація про відставку першого заступника генпрокурора Кармазін відповів: "Я багато років системі прокуратурі віддав, тому очевидно, що я можу їх мати".

Раніше лідер Партії захисників вітчизни Юрій Кармазін повідомив, що перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін подав у відставку. Однак наразі питання про відставку заступника Генпрокурора не вирішене - президент ще не поставив підпис під заявою.

Нагадаємо, Комітет міністрів Ради Європи 26 вересня закликав Київ надати інформацію про подальші заходи для гарантування дотримання Хартії з прав людини. Про це йдеться у рішенні, яким Комітет оцінив виконання Україною рішення Євросуду з прав людини у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін подав у відставку через Тимошенко — Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути