понеділок, 30 вересня 2013 12:00

Політолог: Янукович з ракеткою — це не старт виборчої кампанії

Політолог: Янукович з ракеткою — це не старт виборчої кампанії
Володимир Фесенко Фото: dif.org.ua

"Батьківщині" та "Свободі" треба спокійно реагувати на заяви УДАРу про висунення єдиного кандидата від опозиції в першому турі президентських виборів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Зараз кожен висловлює свою точку зору. Це давня позиція УДАРу. Стратегія полягає в тому, що єдиний кандидат має бути висунутий до виборів. А заява Кличка про те, що він визначиться із балотуванням після консультації із громадськістю — це тактика. Вже називали єдиного кандидата, який, скоріш за все, не зможе балотуватися — Юлію Тимошенко. Але це є лише внутрішніми іграми, які мали підтвердити, що вона залишається лідером цієї політичної сили. Як тільки з правової точки зору стане очевидно, що Тимошенко не зможе, піде Яценюк. Навіть Янукович ще не сказав, чи піде він на вибори. Всі розуміють, що це буде диво, якщо він цього не зробить. Бо у нас ще жоден з президентів не відмовлявся від спроби вдруге піти на президентство", - зазначив він.

За словами експерта, за півтора роки до виборів не можна висуватися в президенти, бо це є ненормальним.

Політолог вважає, що заяви щодо єдиного кандидата лунають всередині опозиційного табору в рамках загальної дискусії про те, як треба іти на вибори. "Формально для цієї дискусії є дві підстави. Перше — позиція організації Юрія Луценка про те, що вже зараз треба висувати єдиного кандидата. Він тут хоче виступити в ролі арбітра, модератора та піднятися на цьому. Зараз Луценко не може змагатися із трьома лідерами, однак хоче впливати на процес і бути в центрі уваги. Для нього це шанс. Може, претендуватиме на керівництво виборчої кампанії єдиного кандидата. Друге, влада це використовує, демонструючи розбіжності в опозиційному таборі. Намагається розсварити опозиційних лідерів. Але зараз це суто теоретичні дискусії", - наголосив Фесенко.

"Серйозно питання по стратегії опозиції буде вирішуватися після того, як буде ухвалена нова редакція закону про вибори президента. От кажуть: показали Януковича з ракеткою — стартувала  передвиборча кампанія, але це все дурня. Вона почнеться тільки тоді, коли буде ухвалений закон, і ми будемо знати, якою буде система — в один тур чи два. Це впливатиме на рішення кандидатів в президенти, зокрема опозиційних", - підкреслив він.

Експерт пояснив, що навіть якщо єдиний кандидат від опозиції буде визначений заздалегідь до виборів, потрібно підстрахуватися із запасним.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Янукович з ракеткою — це не старт виборчої кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути