Ексклюзиви
неділя, 29 вересня 2013 12:15

"Розбитий" Шевельов, мер-"утікач" та розлючені екс-"ударівці" - найцікавіші акції тижня
9

З 23 по 29 вересня відбулася низка акцій, переважно в Києві. Зокрема, кияни вимагали: допомогти сім'ям, які постраждали від будівельної афери; прийняти закон про дозвіл реєстрації одностатевих шлюбів; зупинити незаконне будівництво автозаправної станції.

В той час, харків'яни та полтавці поставали проти своїх мерів, а колишні співробітники штабів партії УДАР вимагали повернути заборгованості.

23 вересня, Київ

"Форум порятунку Києва"  та Інститут "Республіка" провели акцію "Якщо прокуратуру позбавляють правозахисної функції, то нехай Європейський Союз виконує функції прокуратури щодо захисту прав і свобод громадян України".

Розлючені незаконними забудовами активісти звернулися із скаргами до глави представництва Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського.

23 вересня, Полтава

На день міста, о 7:30 ранку, близько сотні полтавців мітингували біля будинку мера Олександра Мамая.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Люди пікетували проти підвищення у три рази тарифів на комунальні послуги. Окрім того, вони подарували меру гарбуза.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Автор: Фото: gazeta.ua
 

24 вересня, Київ

Члени 33 сімей, які постраждали від будівельної афери ДП "СК БудІнвестХолдінг" провели пікетування Київського апеляційного господарського суду Києва.

24 вересня, Київ

Представники ЛГБТ-спільноти зібралися біля арки "Дружби народів", аби провести акцію "Креативної молоді+", проти прийнятого закону, яким урізаються їхні права.

ЛГБТ-активісти вимагали від президента України Віктора Януковича прийняти закон про дозвіл реєстрації одностатевих шлюбів.

25 вересня, Київ

О 12:00 розпочалася акція "Тримай УДАР!", в рамках якої учасники з 7 областей почали всеукраїнську кампанію. Вони почали збирати підписів до лідера партії Віталія Кличка з вимогою розрахуватися із заборгованостями перед співробітниками штабів за минулу парламентську кампанію.

25 вересня, Харків

У Харкові троє чоловіків знищили пам'ятну таблицю видатному лінгвістові і літературознавцю Юрію Шевельову.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Чоловіки назвалися працівниками комунального підприємства "Жилкомсервіс". Спочатку намагалися відділити дошку від стіни будинку по Сумській 17 за допомогою сокири.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Коли їм це не вдалося, вони розбили дошку на кілька частин, забрали їх, і поспішно зникли з місця події.

25 вересня, Одеса

О тій же порі стартувала і акція протесту "Тінь Костусєва". Всі бажаючі висловили своє ставлення до персони мера і політики міської влади.

26 вересня, Київ

Молодіжна громадська організація "Молоді регіони" провела культурно-виховний захід, присвячений Всесвітньому дню контрацепції. Акція проходила у 16 вищих навчальних закладах міста Києва.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

В рамках заходу організатори роздавали інформаційні буклети про важливість культури статевих відносин і засоби контрацепції студентам.

27 вересня, Київ

Громадянська кампанія "Форум порятунку Києва" організувала акцію "Прокурори, зупиніть забудову Святошинського лісу!".

27 вересня, Полтава

Мер Полтави Олександр Мамай втік у формі міліціонера від мітингувальників, які зібралися на мітинг проти підняття житлово-комунальних тарифів.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Зранку 800 людей зібрались під стінами міської ради на мітинг проти підняття житлово-комунальних тарифів. Об 11-й години мітингувальники розпочали штурм Полтавської міської ради. Народні депутати Сергій Каплін та Юрій Бублик проштовхнулися всередину разом з декількома десятками полтавців. Вхід до будівлі закривали близько 40 міліціонерів.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Перед штурмом до протестувальників на вулиці вийшов представник міськради Ігор Верига і повідомив, що міського голови немає, але делегацію із 10 чоловік готова прийняти секретар міської ради Оксана Деркач.

28 вересня, Київ

З 10:00 до 18:00 на Майдані Незалежності проходила IX щорічна соціальна акція в рамках благодійної програми компанії Avon і Фонду "Здоров'я жінки і планування сім'ї" - "Разом проти раку грудей". За цілий день відбулося безліч заходів, зокрема і танцювальний марафон "Сальса в рожевому".

28 вересня, Київ

Жителі Троєщини почали боротьбу проти незаконного будівництва автозаправної станції, за 100 метрів від житлових будинків. Вони провели акцію під назвою – "Дайте дихати! Автозаправки - НІ!". Організатор - громадянська кампанія "Форум порятунку Києва".

28 вересня, Київ

У суботу відбулася акція "Повернімо Харкову меморіальну дошку Шевельова".

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Активісти збирали 22 підписи для відновлення меморіальної дошки на вулиці Сумській, 17 у Харкові, де жив учений.

28 вересня, Харків

Активісти об'єднання "Боротьба" провели марш "Антикапіталізм - 2013" від пам'ятника Шевченка, а завершився біля пам'ятника Руднєву.

29 вересня, Київ

Вдруге комуністи спробували провести збори громадян України стосовно проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо зовнішньоекономічної інтеграції України.

 

Зараз ви читаєте новину «"Розбитий" Шевельов, мер-"утікач" та розлючені екс-"ударівці" - найцікавіші акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути