пʼятниця, 27 вересня 2013 05:13

Голодуюча учасниця Pussy Riot заявила, що в неї силоміць відібрали усю питну воду

Голодуюча учасниця Pussy Riot заявила, що в неї силоміць відібрали усю питну воду
Надія Толоконникова. Фото: russianlook.com

Засуджена учасниця панк-групи Pussy Roit Надія Толоконникова, яка нещодавно оголосила голодування на знак протесту проти умов утримання та загроз з боку адміністрації колонії, заявляє, що в ШІЗО в неї відібрали всю питну воду, а співробітник колонії застосував до неї фізичну силу, передає "Інтерфакс".

Як передав чоловік ув'язненої Петро Верзілов, до учасниці Pussy Riot 26 вересня зайшов офіцер чергової зміни і повідомив, що зобов'язаний вилучити всю питну воду, при цьому даний працівник не надав постанови на вилучення. Толоконникова розповіла Верзилову, що в 19:25 співробітник колонії знову повернувся в її камеру вже у супроводі інспектора з ШІЗО і однієї з засуджених.

"Увійшовши в мою камеру, черговий офіцер різко схопив мене за руки і боляче стиснув плечі, не дозволяючи рухатися. В цей час засуджена здійснювала вилучення всієї моєї питної води, що стоїть в камері ШІЗО в пляшках різної ємності", - йдеться в листі Толоконникової, переданій агентству.

Засуджена зазначає, що за всім, що відбувається в колонії ведеться відеоспостереження, і даний інцидент був зафіксований на камеру. Крім того, вона направила звернення на ім'я голови ФСВП Росії і на ім'я керівника Слідчого управління СК по Республіці Мордовія з проханням розслідувати епізод застосування до неї насильства і повернути в ШІЗО питну воду.

Правоохоронці вже звернули увагу на цей інцидент. "Тільки що, в 23:00, слідчий СК вийшов з колонії ІК-14. Завтра СК вилучить відеозапис факту застосування фізичної сили до Наді", - пишуть прихильники Толоконникова в Twitter арт-групи "Війна".

Толоконникова оголосила в понеділок голодування, заявивши, що їй погрожують вбивством. Вона написала заяву про початок голодування у ФСВП, поскаржилася на загрози в Слідчий комітет і звернулася за допомогою до омбудсмена. У зв'язку з цим в Мордовію виїхали члени Ради з прав людини при президентові РФ.

У прес-бюро федеральної служби виконання покарань РФ заявили, що захист учасниці Pussy Riot Толоконникової і її чоловік шантажували заступник начальника Мордовської колонії заявою про погрози на її адресу. У свою чергу Слідче управління СКР по Мордовії призначило перевірку за скаргою Толоконникової.

П'ять дівчат в кінці лютого 2012 року прийшли в храм Христа Спасителя в Москві і, одягнувши маски, провели "панк-молебень". Відеоролик з виступом був викладений в інтернеті. Пізніше поліція затримала трьох учасниць акції. Надію Толоконникову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич, яких Хамовницький суд Москви в серпні 2012 року засудив до двох років колонії загального режиму за хуліганство. В жовтні 2012 року московський суд змінив покарання Самуцевич на умовний і звільнив з-під варти в залі суду.

Вирок Альохіної і Толоконнікової був залишений в силі. Термін їхнього ув'язнення закінчується на початку березня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Голодуюча учасниця Pussy Riot заявила, що в неї силоміць відібрали усю питну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути