вівторок, 08 травня 2018 17:07

Кучма назвав умови введення миротворців ООН

Кучма назвав умови введення миротворців ООН
Другий президент Леонід Кучма вважає, що альтернативи Мінським переговорам немає. Фото: 24tv.ua

Екс-президент України та представник української сторони у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає, що введення миротворців ООН на Донбас займе кілька років, а змінити формат переговорів з "нормандського" або "мінського" на "будапештський" – неможливо. Про це повідомляє "Сегодня".

"Це настільки тривала процедура, я не знаю, чи витримаємо її. Тільки Рада безпеки ООН буде кілька років, а потім потрібно знайти гроші, людей, які сюди приїдуть. Потім через кожні півроку їх потрібно міняти. Не можна допустити замороження конфлікту і миротворців потрібно відправити на українсько-російський кордон. Питання з Москвою Україні потрібно вирішувати за допомогою США і Європи, щоб змусити Кремль поводитися нормально".

Кучма вважає, що альтернативи Мінським переговорам немає.

"Нинішнім переговорам з урегулювання конфлікту на Донбасі немає альтернативи, і кількість країн у цих переговорах не вплине на результат. Якби президентом США був спецпредставник Держдепу по Україні Курт Волкер, то у нас би не було проблем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма прокоментував зміну антитерористичної операції на ООС

Раніше Леонід Кучма заявив, що зміна формату антитерористичної операції на операцію Об'єднаних сил не впливає на Мінський процес переговорів.
Перший президент України Леонід Кравчук заявив, щоваріант з миротворцями нереальний, а "мінський процес" потрібно замінити.. Він пояснив, що позиції Росії і України не збігаються з місією ООН, а формат переговорів можна перевести в "будапештський" з США, Британією, Китаєм, Францією.

Зараз ви читаєте новину «Кучма назвав умови введення миротворців ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути