вівторок, 21 серпня 2012 19:37

Кучма: "мовний" закон не працює на національну ідею

Кучма: "мовний" закон не працює на національну ідею
Леонід Кучма вважає, що проблема регіональних мов занадто політизується і вирішується несвоєчасно. Фото: obozrevatel.com

Нещодавно прийнятий Закон України "Про засади державної мовної політики" не працює на національну ідею. Таке переконання висловив президент України в 1994 - 2005 роках Леонід Кучма, повідомляє "Укрінформ".

"Цей закон не працює на національну ідею і незалежність української держави. Я думаю, що сьогодні - ні. Я весь час був прихильником того, що мова державна повинна бути одна, і не мав у цьому плані жодних сумнівів", - підкреслив Кучма.

На його думку, проблема регіональних мов занадто політизується і вирішується несвоєчасно.

"Якщо більш детально підходити до Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, то до цієї проблеми треба було б підходити, коли ми міцно станемо на ноги, коли в суспільстві буде злагода. А от коли ми на цьому робимо політику - це не той час, коли треба це робити", - зазначив екс-президент.

Він також вважає, що закон викликає чимало запитань і його треба дуже уважно переглянути.

"Треба більш уважно подивитись на цей закон, бо коли ми сьогодні кажемо, що протягом трьох місяців будемо вносити в нього зміни, то виникає питання: він працює чи не працює?", - сказав Кучма.

"Це головний біль сьогодні для всіх політиків і особливо для президента - бо на ньому насамперед лежить відповідальність. Треба сьогодні шукати з цього всього якийсь цивілізований вихід. Треба зробити спробу сісти за стіл і знайти щось конструктивне", - підкреслив екс-президент.

Зараз ви читаєте новину «Кучма: "мовний" закон не працює на національну ідею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути