вівторок, 08 липня 2008 09:15

Хто найбільше зацікавлений у переформатуванні коаліції

У розвалі нинішньої коаліції і формуванні нової (Партія регіонів + Блок Литвина + велика частина НУНС) найбільш зацікавлені Віктор Янукович (84%), Віктор Балога (72%), Володимир Литвин (68%), Рінат Ахметов (68%) і Віктор Ющенко (64%). Так розподілилися думки 25 експертів-політологів, опитаних Центром соціологічних і політологічних досліджень "Соціовімір".

Як повідомили в прес-службі центру, серед зацікавлених в збереженні діючої коаліції безперечними лідерами в оцінках аналітиків є Юлія Тимошенко (92% відповідей), Арсеній Яценюк (88%), Юрій Луценко (84%) і Вячеслав Кириленко (80%).

Майже половина опитаних політологів (44%) вважають, що збереження демократичної коаліції є найоптимальнішим з погляду національних інтересів, і лише два експерти вважають, що національним інтересам відповідає формування нової коаліції. При цьому жоден з опитаних не вважає, що національним інтересам України відповідають дострокові парламентські вибори.

На думку аналітиків, в дострокових парламентських виборах в найближчому часі не зацікавлений жоден з ключових політичних гравців. Проте понад усе не зацікавлені в проведенні таких виборів Яценюк (92%), Кириленко (88,%) і Луценко (84%).

Лише третина опитаних (32%) вважає, що в дострокових парламентських виборах зацікавлені Янукович і Литвин, і лише двоє експертів упевнені, що Ющенко зацікавлений в таких виборах.

З погляду опитаних, Тимошенко (52%) і Янукович (48%) зацікавлені або не проти одночасних президентських і парламентських виборів. Відповідно 20% і 36% дотримуються протилежної думки. Лише один експерт вважає, що Ющенко також зацікавлений в таких виборах, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Хто найбільше зацікавлений у переформатуванні коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути