середа, 11 листопада 2020 14:18

Кравчук заявив, що в нього немає претензій до Росії

Кравчук заявив, що в нього немає претензій до Росії
Кравчук запевнив, що Україна готова до компромісу та обговорення. Фото: УНІАН

Глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук сказав, що, не дивлячись на загибель військових Збройних сил України на Донбасі, у нього немає претензій ні до Росії, ні до ОРДЛО.

Про це він розповів в інтерв'ю Klymenko Time.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба шукати інші форми впливу" - Кравчук різко висловився щодо Мінських угод

Водночас перший президент зазначив, що перемир'я з боку противника в зоні ООС не дотримується.

"За останній час на Донбасі вбили двох солдатів і двох поранили. Говорити про загальну тишу було б перебільшенням. У мене немає претензій ні до Росії, ні до ОРДЛО. Вони відстоюють свою позицію, а ми - свою. Але є одна спільна позиція - припинити кровопролиття і встановити мир. А потім всі інші питання вирішувати поступово в інтересах народів, що живуть на не підконтрольних Україні територіях".

Раніше представники Росії та ОРДЛО вимагали скасування постанови про місцеві вибори, а зараз заговорили про дорожню карту для Донбасу, додав Кравчук.

"Тепер вони кажуть, поки Україна не погодиться з дорожньою картою, яку запропонували ОРДЛО і підтримує Росія, всі інші питання вирішуватися не будуть. Цим я хочу підтвердити, що реального бажання встановити мир на Донбасі в Росії і ОРДЛО немає. Тоді як Україна готова до компромісу та обговорення. Ми не висуваємо нікому попередніх умов".

Раніше Леонід Кравчук казав, що Верховна Рада готова розробити спеціальний закон про вибори на Донбасі. Також він запевнив, що український парламент не закріплюватиме особливого статусу Донбасу в Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук заявив, що в нього немає претензій до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути