Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 23:21

Костенко розповів, як позбутися російської "газової кабали"

Костенко розповів, як позбутися російської "газової кабали"

Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає провокативним рішення Верховної Ради розвішувати 9 травня червоний прапор разом з державним.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Західна Україна була приєднана у 1939 році. Західна Україна постраждала від радянського режиму мільйонами невинно убієнних. Там ще живі їхні діти. Їм це як сіль на незагоєну рану. Уявіть, щоб екс-президент Ющенко ухвалив рішення, що червоно-чорні прапори, під якими боровся Бандера, мають вивішувати по всій Україні. І у Донецьк з Західної України їдуть люди, щоб під цим прапором мітингувати, так, як з Севастополя збираються їхати до Львова мітингувати члени "Русского единства", - зазначив Костенко.

Також Костенко переконаний, що зменшити залежність України від російських енергоносіїв можна збільшивши внутрішній видобуток газу.

"Сьогодні треба зменшувати споживання російського газу. Ми за рік на 7% зменшили видобуток свого газу, зате значно збільшили споживання російського. Стратегія має бути спрямована на зниження споживання російського газу. Для того, щоб не бити по кишені простих людей, Україна може за 3-5 років до 30 млрд куб.м. збільшити видобуток власного газу, і забезпечити ним потреби населення. Потрібно впроваджувати енергозберігаючі технології, розвивати альтернативні джерела енергії. Це вихід з російської газової кабали", - переконаний Костенко.

Нагадаємо, депутат від БЮТ Сергій Власенко в ефірі телеканалу ТВі заявив, що через втручання компанії "РосУкрЕнерго" в 2009 році в переговорний процес України і Росії було підписано газові контракти на жорстких умовах.

Зараз ви читаєте новину «Костенко розповів, як позбутися російської "газової кабали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути