понеділок, 23 грудня 2019 19:48

Корупцію підживлює готівка з гральних зал - економіст

Корупцію підживлює готівка з гральних зал - економіст
Йдеться про великі суми, каже експерт.

Через відсутність легалізації грального бізнесу великі суми готівки йдуть у кримінальну сферу, на підкуп, корупцію.

Про це Gazeta.ua сказав директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.

"Скоріше за все законопроект про гральний бізнес проголосують у першому кварталі наступного року. А закладені в бюджеті 4 мільярди гривень від ліцензій отримають.

Сума насправді доволі консервативна. Надходження можуть бути більшими вдвічі. Від податків з доходів гравців із виграшем, з прибутку. Через нелегалізацію, великі суми готівки йдуть у кримінальну сферу, на підкуп, корупцію.

Гральні автомати відкриті майже на кожному кутку. Якщо їх зараз закрити, приміщення здаватимуться в оренду. Її вартість впаде. З'явиться можливість відкриватися закладам з меншими прибутками — наприклад громадського харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський не закривав гральні автомати раніше

Для реалізації законопроекту треба пройти кроки. Створити посаду уповноваженого, який би контролював гральний бізнес, спеціальну моніторингову систему, сертифікувати гральне обладнання.

Гральні зали кришуються правоохоронними органами. Ті у свою чергу закривають очі на гравців. Людина програє великі суми у закладах, які зловживають, а скаржитися нікуди.

Ігроманія, як явище, існуватиме, навіть якщо її забороняти. Тому цей бізнес треба поставити у правове поле. Це зокрема додасть і туристичній привабливості країни. Іноземець може приїхати і витратити тут у казино свої гроші. Гральний бізнес працює в Європі. Кожна країна його регулює по-своєму. У Монако економіка побудована на цьому. У Польщі можна пограти в п'ятизіркових готелях", - каже Ілля Несходовський.

Поліцейські зупинили роботу більше 5300 гральних закладів по всій Україні. У закритті гральних закладів задіяли 715 мобільних груп, написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram.

Напередодні Верховна Рада не підтримала у першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор.

"Відсьогодні негайно закриваємо всі гральні зали. Думай...те", - написав у Facebook президент Володимир Зеленський 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Корупцію підживлює готівка з гральних зал - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути