Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2017 20:25

Корбан знову може стати обвинуваченим - Луценко

Корбан знову може стати обвинуваченим - Луценко
Геннадій Корбан. Фото: SKELET-info

Колишньому лідеру партії "Укроп" Геннадію Корбану можуть пред'явити нові звинувачення, якщо слідство отримає достатньо доказів.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

"Вирок (2016 року. - Gazeta.ua) вступив у законну силу. На той момент Корбан був законним шляхом позбавлений волі на умовний термін. Так що він є судимим із юридичної точки зору. Усі інші справи, по яких він проходив як свідок і як підозрюваний, я проаналізував. На цей момент ми не вбачаємо достатньо доказів, щоб пред'явити йому обвинувачення. Хоча в кількох справах він все ще є фігурантом. Якщо у нас буде достатньо доказів, не виключаю зміну його процесуального статусу", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корбан дав поради Саакашвілі, як поводитись у СІЗО

Сьогодні, 13 грудня, екс-лідер партії "Укроп" Геннадій Корбан повернувся до України. Із червня 2016 року він перебував на лікуванні в Ізраїлі. Виїхав із України на підставі дозволу тоді ще судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса від 7 червня 2016 року.

Корбана затримали під час спецоперації у Дніпрі 31 жовтня 2015 року. Звинувачували у створенні злочинного угруповання, розкраданні майна і викраденні людини. 21 березня минулого року Корбан уклав у суді Дніпра мирову угоду з головою Держагентства із земельних ресурсів Сергєм Рудиком, покаявшись у його викраденні. Прокуратура зняла з Корбана звинувачення в організації злочинної групи, а "викрадення представника влади" перекваліфікувала на "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Корбан отримав 1,5 року позбавлення волі умовно.

Зараз ви читаєте новину «Корбан знову може стати обвинуваченим - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути