Ексклюзиви
субота, 09 грудня 2017 17:04

Корбан дав поради Саакашвілі, як поводитись у СІЗО

Корбан дав поради Саакашвілі, як поводитись у СІЗО
Геннадій Корбан. Фото: ukrop.com.ua

Геннадій Корбан, екс-лідер партії "УКРОП", дав кілька порад тимчасово ув'язненим в слідчому ізоляторі СБУ на Аскольдовому провулку, де зараз перебуває Міхеіл Саакашвілі.

Відомо, що Корбан і Саакашвілі через ЗМІ неодноразово влаштовували словесні перепалки, повідомляє "ТСН".

На своїй сторінці у Facebook Корбан написав 7 порад щодо перебування у слідчому ізоляторі.

1. Взаємовідносини з персоналом. Поводьтесь з працівниками СІЗО чемно, не намагайтеся зігнати на них свою лють. Це прості, звичайні люди зі скромною платнею, зовні стримані, але в міру добродушні. Не робіть їм некоректні пропозиції. Вони на службі, і це просто їхня робота. Не скаржтеся без потреби, і не тривожте їх без причини.

2. Побут. Наявність теплих речей і змінної білизни є обов'язково. Хоч у СІЗО на Аскольдовому досить тепло. Душ раз на тиждень, але можна звернутися до начальства і вам можуть дозволити митися частіше. Приналежності для миття краще мати свої. Кухня залишає бажати кращого - не "мішлен", звичайно. Але продукти можна отримувати у вигляді передачі в одноразових пакетах - маєчках. Черговий люб'язно їх буде зберігати в холодильнику і передавати на вашу вимогу. Рідини передавати заборонено, тому необхідно внести невелику оплату на розрахунковий рахунок СІЗО і вони принесуть вам воду. При цьому гарячий чай без обмежень.

3. Сон. Ймовірно, це найбільша проблема в цій установі. Світло вночі не вимикається, в зв'язку з цим необхідно передати адміністрації СІЗО лампи розжарювання потужністю не більше 20 Ват. Пов'язка на очі для сну допускається. Рекомендую також звернутися до адміністрації установи за додатковими матрацами, оскільки вранці відчуваєш болі кісток і суглобів. Постільну білизну також можна мати свою.

4. Проведення часу. Час йде вкрай повільно, іноді рахуєш кожні півгодини. У камері допускається наявність телевізора і читання книг. Це допомагає позбутися від Facebook залежності. Перегляд ТБ каналів без обмежень, в тч опозиційних, якщо проявите кмітливість в конструюванні антени. Також за допомогою звичайної ложки можна самостійно відкривати вікно для провітрювання камери. Всі камери обладнані системою відеоспостереження, але є мертві зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі оголосив про початок безстрокового голодування

5. Спілкування зі слідчими і адвокатами. Просіть адвокатів приходити частіше, адже перебуваючи в одиночці гостро не вистачає живого спілкування. Намагайтеся уникати зустрічі з представниками слідства. Не допускайте їх перебування у себе в камері - це протизаконно. Не підписуйте ніяких паперів без присутності адвоката. Не погоджуйтеся на здачу крові.

6. Моральний стан. Важливо зберігати спокій. Емоції будуть хвилеподібними - від образи і злості до бажання кинути все. Важливо, щоб за межами СІЗО були люди, які щиро вболівають за вас. Їх не буде багато, але ви повинні знати, що вас не кинуть.

7. Віра. Якщо навіть вас незаконно утримують у слідчому ізоляторі, ви повинні вірити, що справедливість рано чи пізно запанує, зло буде покаране і повернеться сторицею до ваших гнобителів і кривдників, не кажучи вже про зрадників. Будьте завжди впевнені в тому що Всевишній - не фраєр.

"Я щиро не бажаю нікому використовувати цю інструкцію практиці, лише у випадку безвихідної ситуації", - підсумував Корбан.

Зараз ви читаєте новину «Корбан дав поради Саакашвілі, як поводитись у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути