вівторок, 14 вересня 2021 12:57

Консультації з Офісом президента були, але темників не давали - голова ТСК у справі "вагнерівців"

Консультації з Офісом президента були, але темників не давали - голова ТСК у справі "вагнерівців"
В ОП проводили консультації щодо трактування заяви Зеленського у справі "вагнерівців". Фото: УНН

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі "вагнерівців", народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла, проводила консультації з Офісом президента. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Українській правді".

На запитання, що депутатка називала операцію із затримання "вагнерівців" спецзаходом, а президент Володимир Зеленський стверджував про іноземну операцію, Безугла відповіла:

"Я і до президента зверталася, і проводила консультації в Офісі президента щодо трактування його заяви.

Це було про Російську Федерацію і про Білорусь. Тобто що ситуація була вже неконтрольована і нав'язувалась з їхнього боку. Це, імовірно, висловлення позиції президента як найбільш поінформованої особи в державі. Тобто вже за наслідками щонайменше йому було відомо, що ми втратили контроль і фактично програли в цій контргрі між кількома спецслужбами країн сусідніх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ й Офіс генпрокурора не чіпатимуть Зеленського щодо "вагнерівців"

"Слуга" заперечила, що їй кажуть, що можна розповідати, а що ні.

"Ні, таких випадків не було. Але було певне хвилювання, скажімо так, застереження з боку як фракційного керівництва, так і в Офісі президента. Але жодних вказівок або темників, нічого цього не було", - заявила Безугла.

"Основний сценарій передбачав, що виманюють їх ("вагнерівців". - Gazeta.ua), і літак летітиме з Мінська в Туреччину. Але ж були й додаткові сценарії. Зокрема, один потім ще й розглядався як варіант реалізації, коли було багато ризиків – це посадка літака", - також розповіла Безугла.

10 вересня Мар'яна Безугла провела брифінг, на якому заявила, що "вагнерівців" мали затримати в Стамбулі. І що спецслужба України "програла в боротьбі" зі спецслужбами Білорусі й РФ.

У фракції "Європейська солідарність" заявили, що в роботі ТСК не брала участі жодна інша фракція чи група, крім "Слуги народу". І що Офіс президента "прикривають".

У червні президент Зеленський заявив, що "попередив" білоруського диктатора Олександра Лукашенка про "вагнерівців".

Торік 29 липня 33 бойовиків затримали в Білорусі, а 14 серпня стало відомо, що їх видали Москві.

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що українські спецслужби вели операцію з розшуку й затримання бойовиків, причетних до збиття малайзійського боїнга, жертвами якого стали 298 цивільних, і українського літака Іл-76, коли загинули 49 військових. За версією журналіста, зривання спецоперації могло статися через витік інформації від найближчого оточення Зеленського. Відкласти операцію нібито попросив керівник ОП Андрій Єрмак.

У відповідь Єрмак заявив про "сплановану дезінформаційну кампанію".

Цього року у Верховній Раді вимагали розслідування державної зради.

Зараз ви читаєте новину «Консультації з Офісом президента були, але темників не давали - голова ТСК у справі "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути