середа, 19 серпня 2020 10:59

Дезінформація - Єрмак прокоментував звинувачення у зраді

Дезінформація - Єрмак прокоментував звинувачення у зраді
Єрмак працює в ОП з лютого цього року. Фото: @president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що інформація про нібито зрив операції затримання українськими спецлужбами бойовиків російської ПВК Вагнера через зрадника в ОП - це "дезінформаційна атака з метою розколу українського суспільства".

"Версія про участь українських спецслужб у появі російських бойовиків-найманців у Білорусі напередодні виборів з'явилася не в Україні, а в російських ЗМІ, а саме – в російській "Комсомольській правді" 6 серпня. Це видається добре продуманою та спланованою дезінформаційною кампанією.

Можна припустити, що деякі внутрішні сили також вирішили використати цю дезінформаційну кампанію проти України у власних цілях напередодні виборів.

А можливо, комусь дуже хочеться зірвати припинення вогню на Донбасі, яке триває з 27 липня, і за цей час ми не втратили у бойових діях жодного українського воїна.

Щодо бойовиків, які брали участь у війні на Донбасі, то президент України Володимир Зеленський рішення керівництва Білорусі віддати їх Росії назвав дивним та неприйнятним у дружніх міждержавних відносинах. І Україна завжди робитиме усе від неї залежне, щоб військові злочини цих та інших людей були обов'язково покарані", - сказав Єрмак LB.ua.

Керівник ОП заявив, що інформація про те, що він нібито пропонував "перенести операцію через необхідність проведення переговорів із РФ про полонених", не відповідає дійсності.

На запитання "Чи справді начальник ГУР Міноборони Бурба вимагав, щоб усі учасники наради, на якій обговорювали спецоперацію, пройшли поліграф?" Єрмак відповів:

"Мені про це нічого не відомо. Але переконаний, що це також не відповідає дійсності і є частиною дезінформаційної атаки, мета якої – розкол українського суспільства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес із росіянами, робота на "регіоналів": досьє на Єрмака

Раніше головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що ГУР Міноборони, СБУ та департамент з військових злочинів Офісу генпрокурора проводили спецоперацію з розшуку та затримання бойовиків, імовірно, причетних, до збиття Boeing рейсу МН-17, Іл-76 під Луганським аеропортом, АН-26 біля Луганська.

24 липня заступник голови Служби безпеки України Руслан Баранецький та начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба доповіли про проведення фінальної стадії операції в Офісі президента. Після чого операцію буцімто відклали на кілька днів – аби її проведення не завадило обміну полоненими та початку перемир'я на Донбасі.

Однак напередодні рейсу, 29 липня, спецслужби Білорусі затримали всю групу. За два дні Офіс генпрокурора України направив до Білорусі прохання про екстрадиційний арешт затриманих. Відповіді Україна не отримала. Згодом усіх затриманих Білорусь передала Росії. За версією Бутусова, зрив спецоперації міг статися через витік інформації з Офісу президента, через що тодішній очільник ГУР Василь Бурба нібито вимагав перевірити на поліграфі всіх, хто знав про проведення операції.

18 серпня голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов назвав ці події спецоперацією російських спецслужб.

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків Вагнера, яких затримали 29 липня.

Секретар РНБО України Олексій Данілов назвав видавання білоруською владою бойовиків до Росії недружнім кроком щодо України, який негативно позначиться на відносинах 2 держав.

Президент України Володимир Зеленський назвав видавання вагнерівців Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними.

Зараз ви читаєте новину «Дезінформація - Єрмак прокоментував звинувачення у зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути