понеділок, 22 травня 2017 13:24

Конфісковані мільярди Януковича мають піти на соціальні програми й оборону

Конфісковані мільярди Януковича мають піти на соціальні програми й оборону
Голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський (на фото) каже, що конфісковані мільярди екс-президента Януковича та його оточення вже близько місяця знаходяться на рахунках Державного казначейства. Фото: Обозреватель

Уряд має терміново розробити зміни до Державного бюджету та подати їх на розгляд парламенту, аби спрямувати конфісковані мільярди Януковича та його оточення на оборонні програми та підвищення соціальних стандартів.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", головакомітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський під час погоджувальної ради.

"Близько місяця ці кошти знаходяться на рахунках Державного казначейства", - зазначив він.

"Це особливо дивно, враховуючи, що так звана блокада, яку інспірувало ФСБ через своїх агентів, в тому числі і в цьому залі, - нанесла економіці збитки у розмірі 1% ВВП. Мені не зрозуміло, чому ми так розкидаємось такими коштами і не відправляємо їх на збільшення обороноздатності, підвищення соціальних стандартів", - наголосив Пашинський.

"Ще хотілось би публічно звернутися до прем'єр-міністра та міністра оборони: нам не зрозуміла ситуація, чому вже кінець травня, а Кабінет міністрів ще не затвердив програму підвищення обороноздатності. Просто поясню, що в рамках цієї програми приймають інші нормативно-правові документи. Це й проблема зв'язку, і вирішення інших елементів покращення обороноздатності", - додав народний депутат.

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони повідомив, що найближчої середи комітет розгляне це питання, однак, "це ненормально, коли комітет підміняє виконавчі органи влади".

Зараз ви читаєте новину «Конфісковані мільярди Януковича мають піти на соціальні програми й оборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути