середа, 07 листопада 2012 16:17

Комуністи не прийшли до "свободівців" на Хрещатик
8

Фото: Фото: Тарас Подолян

На Майдані Незалежності у Києві зранку зібралися 60 "свободівців". У річницю Жовтневої революції вийшли на акцію пам'яті жертв комуністичного режиму. За кілометр від них, на Бесарабській площі, мітингують комуністи.

Майданом групками по п'ятеро походжають міліціонери. Троє підходять до "свободівців".

- Тут будь-які зібрання заборонені, - каже один із погонами підполковника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Комуняку на гілляку" у Вінниці не кричали, мітинг комуністів пройшов спокійно і за гроші

- Ми не проводимо. Це - зустріч із народним депутатом, - відказує їм нардеп-"нунсівець", екс-голова Фонду держмайна 57-річний Олександр Бондар. Перед виборами він вступив до "Свободи".

- Якщо ви будете щось кричати чи виступати, будемо змушені вжити заходів, - каже підполковник і кладе руку на плече Бондаря. Вони відходять у бік, розмовляють 5 хв.

- Нормально все, - повертається Бондар і усміхається.

З підземного переходу виходять "свободівці" Руслан Кошулинський, Андрій Мохник, та Ігор Мірошниченко. Мохник та Мірошниченко на минулих виборах стали нардепами. Чоловіки вітаються із активістами.

- А де Тягнибок? - цікавиться бабца в зеленому пальті нафарбована рожевою помадою.

- Відпочиває Олег Ярославович, - сміється 40-річний Андрій Мохник. - У нього сьогодні день народження. Домовилися до обіду його не турбувати.

- То сьогодні святкувати будете? - басом питає дід із зачіскою-оселедцем.

- Як і всі нормальні люди, за чарчиною, - киває Мохник. - Хоч зі "свободівців" є багато, хто узагалі не п'є. Але ми п'ємо. Подарунка, щоправда, поки немає. Нічого, встигнемо.

Жінка у червоній куртці та черевиках витягує із целофанового пакета три болгарські перці: червоний, жовтий та зелений.

- Ось, приготувала у комуняк кидати, - показує овочі. -  Племінниця дала, помідорів не купила — дорогі. Я навіть на гриби не пішла, щоб проти комуністів помітингувати. Дівчата без мене до лісу подалися. Ей, гриби ше будуть і будуть. А комуністів треба вже виганяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" усіма способами намагатимуться завадити ході комуністів Хрещатиком

Очільник Київської "Свободи" 24-річний Андрій Іллєнко стає серед площі. Він теж став нардепом. Його оточують люди та журналісти.

- Ми зібралися тут, аби не пустити комуністів на Хрещатик, - каже. -  Чомусь, несподівано комуністи передумали. Мітингувати будуть тільки на Бесарабській площі. Минулого року вони також казали, що не підуть. А пішли.

- Слухай, а шо там в комуняк? - питає Мохник в Іллєнка.

- Петро, сходи глянь, - Іллєнко повертає голову до високого юнака в чорній куртці та армійських черевиках. Той біжить у бік Бесарабки. За півгодини вертається.

- Вони розходяться, - каже.

Мохник защіпає куртку та дивиться на годинник:

- Поки ще там пам'ятник Леніну стоїть, нехай збираються.

Цього дня у Львові троє пенсіонерів зібралися біля Монументу Слави - поклали гвоздики та хризантеми. Згодом керівництво осередку КПУ поклало вінок із червоною стрічкою та квітами. Біля пам'ятника чергували 5 міліціонерів та ще 10 "у цивільному".


Зараз ви читаєте новину «Комуністи не прийшли до "свободівців" на Хрещатик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути