Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2012 15:28

Спецтема: Боротьба за "мову"

Комуністи будуть розширювати сферу дії "мовного" ??закону

Комуністи будуть розширювати сферу дії "мовного" ??закону
Олександр Голуб каже, що комуністи будуть протидіяти намаганням скасувати закон. Фото: golosua.com

Комуністи пропонують розширити сферу дії "мовного закону" і не бачать в ньому будь-якої небезпеки для українського суспільства.

"Доповнення (в закон "Про основи державної мовної політики "- ред.) Ми будемо вносити по розширенню сфери дії цього закону", - сказав депутат фракції Компартії Олександр Голуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ти державний чиновник, ти зобов'язаний знати українську мову — Об'єднана опозиція

Голуб пояснив це тим, що російська мова не є мовою національної меншини, тому що "щонайменше, половина громадян нашої країни вільно нею спілкуються, вільно нею володіють".

"Безумовно, ми не будемо підтримувати і будемо блокувати всі спроби нівелювати цей закон, звести нанівець ті положення, які є", - сказав він.

Депутат переконаний, що скоро все суспільство переконається, що нічого страшного не станеться по відношенню до української мови. Він також вважає прийняття закону одним із кроків надання державного статусу російській мові.

Голуб повідомив, що в новому скликанні парламенту комуністи будуть піднімати питання про прийняття законопроекту лідера комуністів Петра Симоненкоа, депутата фракції "Народна партія" Сергія Гриневецького та лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. "На наш погляд, він більш прогресивний, більш враховує мовні потреби", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я змушений читати і писати українською" - "регіонал" вважає російську рідною для України

Голуб повідомив, що однією з ініціатив комуністів в новому парламенті буде також захист на законодавчому рівні української мови.

Він зазначив, що проблема української держави в тому, що відсутня "чітка, зрозуміла і зрозуміло гуманітарна політика". За його словами, комуністи розуміють, що у різних регіонів України різна історія і різні підходи, і погляди у вирішенні різних проблем. При цьому повинні бути "базові цінності" загальні для всієї Україні. "Я думаю, що країні потрібна адекватна гуманітарна політика. Вона повинна враховувати всі проблеми, які були і є в нашій країні", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи будуть розширювати сферу дії "мовного" ??закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути