Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 21:50

У Харкові суд заборонив акції противників "мовного" закону через "загрозу життю"

У Харкові суд заборонив акції противників "мовного" закону через "загрозу життю"
Харківський окружний адмінсуд задовольнив адміністративний позов Харківської міськради. Фото: uainfo.censor.net.ua

У Харкові заборонили проведення безстрокової акції противників закону "Про основи державної мовної політики" на площі Свободи з 10 серпня. Відповідне рішення ухвалив Харківський окружний адмінсуд, задовольнивши адміністративний позов Харківської міськради, передає "Інтерфакс-Україна".

"Суд звертає увагу на те, що існує загроза безпеці та життю як учасників заходу, так і громадян міста, а значить, проведення мітингу не є можливим", - йдеться в постанові суду.

У мотивувальній частині документа наголошується, що акція може ускладнити рух транспорту, зробити негативний вплив на здоров'я її учасників і т.д.

"Відповідно до інформації Департаменту охорони здоров'я міської ради тривалий вплив підвищеної температури і сонячної радіації негативно впливає на фізичний стан організму людини, послаблює стійкість людини до перегріву...", - сказано в постанові.

"Управління МВС в Харківській області представило інформацію про те, що проведення подібних заходів у центрі міста вимагає відвернення значного кількості особового складу, що негативно впливає на стан правопорядку в інших районах міста, змушує перекривати рух транспорту на прилеглих вулицях, що негативно впливає на щоденну життєдіяльність громадян, які не беруть участь у заході", - зазначає суд.

Але учасники акції мають намір продовжувати її, незважаючи на заборону.

Раніше в четвер вдень у Харкові перед оперним театром відбувся мітинг Партії регіонів на підтримку закону "Про основи державної мовної політики", повідомила прес-служба партії.

Учасники мітингу, близько тисячі осіб, прийшли з партійними і державними прапорами, білими і синіми повітряними кульками і плакатами "Ми хочемо говорити рідною мовою", "Підтримаємо рідну мову - підтримаємо закон про мови".

Зараз ви читаєте новину «У Харкові суд заборонив акції противників "мовного" закону через "загрозу життю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути