субота, 03 листопада 2012 03:52

"Коли голову комісії забирали, то печатка була в неї" – Томенко
15

Фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО

Затвердження протоколів на ОВК № 194, де серед мажоритарників перемагає представник об'єднаної опозиції Микола Булатецький, досі не відбулося.

Напередодні ввечері на ОВК дивним чином захворіла голова комісії Ольга Козько. На дільницю викликали "швидку".

"Вона сиділа з нами розмовляла і казала що стурбована і не підписує протокол, бо загрожують її життю. Вона наголошувала декілька разів, що їй треба відпочити. Аж потім до неї викликали лікаря і її забрала швидка. Перед цим її пів години довелося переконувати, що забирати з ОВК печатку – кримінальний злочин. Коли голову комісії забирали, то печатка була в неї" – розповідає віце-спікер, заступник голови ВО "Батьківщина" Микола Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші виборці голосують за ідеологію, а не гарантію стабільності чи практичну роботу", - політолог Анатолій Романюк.

Згодом, несподівано вимкнули електропостачання. Певний час було невідомо де зникла печатка дільниці. Прихильники та представники опозиції заблокували вхід на поверх, де знаходиться зал засідань ОВК, внаслідок чого відбулася сутичка з представниками спецпідрозділу міліції. Сутичка припинилась, коли знайшли печатку. Її під особистий контроль взяла нардеп від "Фронту змін" Леся Оробець.

"Я маю всі підстави стверджувати, що це провокація від влади. Не можна без влади дати вказівку відключити світло, привезти лікарів в ОВК. Схема зрозуміла. Очевидно вони будуть заміняти членів ОВК, як це відбувалось в Каневі. І шукають варіант якимсь чином пошкодити виборчу документацію і таким чином відтермінувати затвердження протоколів" - додав Томенко.

Крім опозиційних депутатів в ОВК в цей час також перебували депутати-регіонали Ельбрус Тадеєв та Михайло Чечетов.

"Таке й в Столиці буває і, навіть у Нью-Йорку" - прокоментував зникнення світла Чечетов.

"Нашого інтересу тут немає, тому що член партії регіонів в цьому окрузі фактично вибув з боротьби. Але на владу жаліються, що йде затягування підрахунків голосів. Ми стараємося виїхати на ці округи, аби дізнатись чому так відбувається. Ми розбираємося в ситуації і виступаємо такими собі миротворцями між сторонами" - пояснив мету приїзду регіоналів до ОВК Михайло Чечетов.

О 21.50 на ОВК відновили електропостачання. Одразу ж було обрано Василя Миколенка новим головуючим в комісії. Він зачитав підсумкові протоколи, які підписали восьмеро з дев'яти членів комісії, що на той момент були присутні на засіданні. По цьому протоколи підписали спостерігачі та уповноважені від кандидатів. Проте завершити процес печаткою не є можливим, тому що новий головуючий не був призначений ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний можливий вихід — це проведення повторних виборів - Охендовський про проблемні округи

О 23.40, об'явивши технічну перерву до ранку, засідання закрили. Дехто з членів ОВК побоюється чи не йде зараз десь альтернативне засідання за участі голови Ольги Козько та решти членів ОВК. Адже після дзвінка в третю міську лікарню Черкас з'ясувалося, що Ольга Козько там наразі не перебуває. На дільниці організували нічне чергування.

Зараз ви читаєте новину «"Коли голову комісії забирали, то печатка була в неї" – Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути