середа, 31 жовтня 2012 11:53

У Новій Каховці перерахували бюлетені: переможцем все одно залишився "регіонал"

У Новій Каховці перерахували бюлетені: переможцем все одно залишився "регіонал"
Фото: texty.org.ua

До четвертої години ранку перераховували бюлетені з трьох дільниць Новокаховського виборчого округу №184 Херсонської області.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив начальник штабу кандидата Івана Вінника і його довірена особа Олег Зайченко.

"По кожній виборчій дільниці виявилося по 5-7 бюлетенів інших кандидатів у пачках "регіонала" Миколи Дмитрука, - розповів Зайченко. - Це небагато, але якщо врахувати, що в окрузі 195 дільниць, то виходить не менше 1000 бюлетенів. Поки що Дмитрук залишається переможцем. Чекатимемо розгляду скарг інших кандидатів".

"Ми - добровільна армія!", - підтримати Довгого прийшли чотири "бабусі"

На думку Зайченка, перемога "регіонала" стала можливою за рахунок відвертого адмінресурсу та неузгодженості дій опозиційних кандидатів: "У нас є національна риса: де два українці, там три гетьмана. Опозиційні сили не змогли домовитися, щоб підтримати одного кандидата. У підсумку голоси виборців розтягнули. Це зіграло на користь провладного висуванця, якого підтримували адміністрації районів".

У свою чергу кандидат Борис Сіленков повідомив Gazeta.ua, що він подав до окружної комісії 2 скарги. "Ще у день голосування ми мали підтверджені факти, що мої бюлетені клали Дмитруку, - каже екс-губернатор. - При нічному перерахунку бюлетенів трьох дільниць ці факти знайшли своє продовження. Я вимагаю зробити перерахунок ще на 4 дільницях. Якщо там буде така ж картина, то вимагатиму перерахунку голосів по всьому округу".

На скандальному окрузі № 215 переміг свободівець Андрій Іллєнко

За його словами, інша скарга стосується скасування результатів виборів на двох дільницях Горностаївського району. "У селах Велика Благодатівка та Дубівка в день виборів застосовувався потужний адмінресурс. Виборців підвозили до дільниць, давали гроші. Секретар сільради сиділа на дільниці і давала вказівки, за кого голосувати. Ми зафіксували усі порушення на фото і відео. Тепер я вимагаю скасувати результати в цих селах у зв'язку з численними грубими порушеннями закону", - зазначив Сіленков.

Нагадаємо, учора близько 200 прихильників кандидата у народні депутати Івана Вінника блокували територіальну комісію по виборчому округу №184 в приміщенні Новокаховського міськвиконкому. Вимагали перерахунку голосів по трьох дільницях Бериславського району. Микола Дмитрук за попередніми даними на 98 голосів випереджав Івана Вінника.

Зараз ви читаєте новину «У Новій Каховці перерахували бюлетені: переможцем все одно залишився "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути