середа, 31 жовтня 2012 11:18

Лисов і Герега згадали про людей і журналістів: просять перерахувати голоси публічно

Лисов і Герега згадали про людей і журналістів: просять перерахувати голоси публічно
Лисов свято вірить, що кияни обрали саме його ФОТО: jkg-portal.com.ua

Кандидати від влади Галина Герега та Ігор Лисов, які програли у своїх київських виборчих округах Андрію Іллєнку та Сергію Терьохіну, вимагають публічного перерахунку голосів.

Петро Ковтун, довірена особа Гереги, пропонує кандидату від "Свободи" Андрію Іллєнку та іншим кандидатам по округу провести перерахунок по всіх 79 виборчих дільницях у присутності журналістів і спостерігачів.

"Але без бойовиків і мордобою. Тільки так ми зможемо виявити істинне волевиявлення киян, - сказано у відкритому зверненні Ковтуна. - Протягом останньої доби молодики Іллєнка чинили фізичний і моральний тиск на членів окружної виборчої комісії. Досить сказати про те, що 10 членів ОВК (№ 215) були вимушені забарикадуватися у маленькому кабінеті від нападок войовничих представників "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До ОВК Іллєнка звезли працівників "Епіцентру", надворі бійка. "Свободівець" лідирує

На його думку, в цей же самий час інші члени ОВК розкрили архів і чинили маніпуляції з бюлетенями.

"У цих умовах не можна визнати демократичною процедуру підрахунку голосів. Справа дійшла до того, що при підписанні підсумкового протоколу іллєнківці фізично заблокували доступ до приміщення ОВК для більшості членів. Внаслідок рішення було оголошено в 4:00 ночі головою ОВК в присутності п'яти членів ОВК та спеціально запрошених "журналістів". Вважаю, що це є ганьбою для київського округу", - підкреслила довірена особа кандидата Герега.

Також впевнений у фальсифікаціях на своєму окрузі "регіонал" і будівельний магнат Ігор Лисов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скандальному окрузі № 215 переміг свободівець Андрій Іллєнко

"Я вимагаю публічного повторного перерахунку бюлетенів за участю представників засобів масової інформації, громадських і міжнародних спостерігачів, представників усіх кандидатів з 28 дільниць округу № 211. У нас є інформація, що передача протоколів і бюлетенів з цих дільниць здійснювалася з порушенням законодавства, була порушена цілісність упаковок з протоколами і бюлетенями, про що є відповідні акти. Тому я абсолютно переконаний в тому, що там відбувалися фальсифікації. Я готовий визнати будь-який результат виборів після прозорого та публічного перерахунку бюлетенів ", - сказав він у своєму зверненні.

Політик також зазначив, що зараз комісія працює з порушенням законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на округах перемагають 8 мажоритарників від "Батьківщини"

"На засіданнях ОВК постійно відбуваються незрозумілі речі. Бюлетені з 15 дільниць, протоколи яких ще не передані в ЦВК, носять з одного приміщення в інше. Туди приїжджають опозиційні депутати, тиснуть на членів комісії, щоб ті віднесли протоколи з порушенням законодавства. В той час, зрозуміло, що деякі члени ДВК бояться перерахунку, тому що якщо цифри не зійдуться, то їм загрожує кримінальна відповідальність ", - сказав Ігор Лисов.

Зараз ви читаєте новину «Лисов і Герега згадали про людей і журналістів: просять перерахувати голоси публічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути