вівторок, 03 липня 2012 09:47

Колесніченко: Яворівський "бреше як собака"

Колесніченко: Яворівський "бреше як собака"
Вадим Колесніченко каже, що на впровадження його закону треба не так вже й багато грошей. Фото: sannews.com.ua

Один з авторів скандального законопроекту "Про засади державної мовної політики" Вадим Колесніченко каже, що для впровадження захисту мов національних меншин в Україні потрібно усього кілька десятків мільйонів гривень,а не мільярди, як каже опозиція.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати відклали мовний законопроект на осінь

Водночас голова профільного парламентського комітету, на розгляді в якому наразі перебуває "мовний" закон Володимир Яворівський, закидає "регіоналу" маніпуляцію з цифрами і каже, що з бюджету на це піде 17 мільярдів.

"Представник міністерства фінансів, офіційна людина, коли ми запитали, в яку суму це приблизно обійдеться нашому бюджету злиденному, бо не можуть заплатити ні афганцям, ні чорнобильцям ні вчителям, вона відповіла: щонайменше 17 мільярдів. Що робить після цього автор проекту? Вони подають в міністерство фінансів заяву, щоб цю людину за те, що вона сказала правду, звільнили. Що заявляє автор цього законопроекту: якщо ви вважаєте, що це дуже дорого, то половину можна відстріляти, тоді буде набагато дешевше. Кого ви мали на увазі?", - обурився під час ефіру "бютівець".

На що Колесніченко обізвав політика "брехуном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою люди мітингують проти "мовного" закону

"Мені дуже подобається українська, бо брехуна можна назвати брехуном. Важко сказати цій людині, що ви помиляєтеся, ви не праві - бреше як собака. У зв'язку з рекомендацією ОБСЄ ми звернулися до міністерства фінансів і цю відповідь отримали. Там чорним по білому написано, що розрахунки не проводилися і неможливо підрахувати, поки місцеві ради не подадуть пропозиції.
Відразу після вашого чудового засідання комітету це офіційне рішення міністерства було опубліковано", - зазначив політик.

"У мене виникає питання: ми що визначаємо ціну прав людини? - додав Колесніченко. - Якщо дорого, давайте будемо знищувати, щоб у нас тільки якась корінна нація могла міститися за рахунок податків багатьох другосортних людей, які не мають права, тому, що дорого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями - Корчинський

Так само Колесніченко зазначив, що національні меншини в Україні і так отримують підручники на своїй рідній мові, паспортна книжка видається на двох мовах, тому гроші на це витрачалися і раніше.

"Ми пропонуємо, щоб люди, які хочуть отримувати документи на своїй рідній мові, крім державної, та вони і зараз отримують ці документи за свої гроші. Щоб підготувати вчителів для цих мов, які сьогодні вмирають, це що мільярди потрібні? Це справа кількох десятків мільйонів", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко: Яворівський "бреше як собака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути