понеділок, 02 липня 2012 15:42

Нова назва не допоможе "Нашій Україні", якщо там буде Ющенко - Богуш

Нова назва не допоможе "Нашій Україні", якщо там буде Ющенко - Богуш
Денис Богуш каже, що Ющенку вже мало що допоможе. Фото: bohush.org.ua

Якщо у політичному об'єднанні правих партій буде присутній екс-президент Віктор Ющенко, то навіть зміна назви не допоможе відновити її рейтинг.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш, коментуючи заяву членів політради "Нашої України" про те, що об'єднання партій на базі цієї політичної сили може мати іншу назву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нашій Україні" потрібна нова якість, а не нова назва - Кендзьор

"Якщо там буде Віктор Ющенко, то не важливо, яка буде назва. Там одна назва - "Віктор Ющенко", і будь-що, що не придумай, все накладе свій відбиток. І це переб'є будь-що, навіть золоту, ідеальну назву, яку не придумай", - впевнений експерт.

У цій ситуації політичний експерт порівнює Ющенка з Віктором Медведчуком.

"Є достатньо сильний антирейтинг у Віктора Ющенка і це як Віктор Медведчук - куди б він не пішов, усюди дає тільки негатив. Це така гиря, яка тягне будь-яку політичну силу вниз", - наголосив Богуш.

Якщо ж бодай очолювати нове політичне об'єднання буде хтось інший, а не Віктор Ющенко, то змінювати назву треба виходячи з політичного напрямку лідера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція мала не просто критикувати "мовний" законопроект ПР, а запропонувати свій - Жулинський

"Якщо без Віктора Ющенка, то мають бути якісь конкретні прізвища. Від цього і буде усе залежати. Ні, це не об'єднання імені когось, але повинна бути якась спадковість — історії, якихось хороших справ, якогось позитиву. Тобто, якщо це наприклад Костенко — це одна історія, якщо це КУН — то це інша історія", - прокоментував ситуацію експерт.

Водночас, Богуш впевнений, що як би не змінилась назва, наростити рейтинги для такого політичного об'єднання буде дуже важко, якщо воно не входить до лав об'єднаної опозиції.

"Запропонувати щось нове може кожна партія, але шансів вийти на якусь довіру людей, поки що просто немає. Якби Ющенко щось сказав по "мовному" закону, тоді він зміг би направити своїм виборцям, які ще залишились, якийсь правильний меседж. А оскільки він не сказав нічого, змовчав, то фактично підтримав політику влади з точки зору мови", - підсумував політтехнолог.

Зараз ви читаєте новину «Нова назва не допоможе "Нашій Україні", якщо там буде Ющенко - Богуш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути