середа, 14 вересня 2011 17:30

Колесніченко упевнений, що законопроект про багатомовність не матиме перешкод

Колесніченко упевнений, що законопроект про багатомовність не матиме перешкод

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що його законопроект "Про основи державної мовної політики", який запроваджує в Україні багатомовність, не матиме "юридичних негараздів".

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"На 90% ми виконали усі зауваження Венеціанської комісії, яка виступила головним знищувачем попереднього мовного закону. Також ми врахували практично усі зауваження від ОБСЄ. Після цього які ще можуть бути юридичні негаразди щодо прийняття цього законопроекту?" - зауважив Колесніченко.

Він послався на президента, який сказав, що "ми маємо імплементувати Європейську хартію регіональних мов та мов меншин".

"Ми ратифікували цей міжнародний документ, узяли на себе зобов'язання, а ще досі нічого не зробили, щоб імплементувати його у тіло нашого законодавства. А ще хочемо в Європу", - додав "регіонал".

Разом з тим, нардеп уточнив, що в його законопроекті передбачено, де слід використовувати виключно українську мову.

"Робота Верховної Ради і законопроекти парламенту, зовнішня політика - тут усе має відбуватись лише на державній мові. Верховна Рада у нас же працює не на регіон, а на всю державу, і документи ми подаємо у парламенті виключно українською мовою. Хоча у депутатів залишається можливість виступати й іншою мовою", - наголосив Колесніченко.

Крім того, за його словами, в Україні немає регіональної армії, є армія лише державна, а тому мовою Збройних Сил України повинна бути лише українська.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 9073 "Про основи державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Законопроект передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов меншин.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко упевнений, що законопроект про багатомовність не матиме перешкод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути