пʼятниця, 09 вересня 2011 14:36

Режим Януковича розгорнув справжню війну проти української мови, вважають у партії Тимошенко

Режим Януковича розгорнув справжню війну проти української мови, вважають у партії Тимошенко

Партія "Батьківщина" виступила категорично проти нового "мовного" законопроекту "регіоналів".

"Крах соціально-економічної політики Януковича, повне фіаско цих "проффесорів", горе-професіоналів та псевдореформаторів спонукає Партію регіонів вкотре туманити людям голови черговою ініціативою із одержавлення російської мови", - зазначається у повідомленні партії.

"Навіть при формально державному статусі української режим Януковича розгорнув справжню війну проти української мови. Дії Януковича та його оточення, навіть тих із них, хто вимушено цідить з себе українські слова, свідчать, що наша мова для них не є цінністю, яку слід берегти, примножувати та передавати нащадкам", - переконані в "Батьківщині".

Новий проект, за словами представників партії, це "підредагована копія попереднього законопроекту Єфремова-Симоненка-Гриневецького, який передбачав технологію повного вивільнення України від української мови, і який отримав негативні висновки з боку десятків вітчизняних наукових структур, а також був вщент розкритикований Венеціанською комісією та Верховним комісаром ОБСЄ з питань національних меншин".

У "Батьківщині" переконані, що "потужна державна підтримка українській потрібна для того, щоб подолати наслідки кількасотлітньої колоніальної мовної політики, через які українська мова опинилася під загрозою поступового зникнення".

"Саме тому ми вважаємо неприйнятною нав'язування офіційного статусу російській та будь-яку ревізію чинного мовного законодавства в напрямку послаблення державного сприяння відродженню української мови", - наголошується у повідомленні.

 

Зараз ви читаєте новину «Режим Януковича розгорнув справжню війну проти української мови, вважають у партії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути