пʼятниця, 28 січня 2011 13:18

Колись Данилишину доведеться відповідати за свої злочини - Янукович

Колись Данилишину доведеться відповідати за свої злочини - Янукович

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин - не політик, а простий чиновник, який запровадив корупційні схеми. За це його притягують до відповідальності.

Про це в інтервю Бі-Бі-Сі заявив президент України Віктор Янукович.

Зокрема, голова держави сказав: "Наводять приклад по Данилишину. Данилишин - не політик, він взагалі не займався політикою. Він був простий чиновник, який сидів на дозволах, в системі ліцензування, він був міністром економіки, і він запровадив корупційні схеми, за це його притягують до відповідальності, там ніякої політики немає. Він ніколи не займався політикою, тому я не розумію, навіщо йому політичний притулок".

Разом з тим, Янукович упевнений, що колись екс-міністру доведеться відповідати за свої злочинні дії.

"І ми надавали йому можливість захистити себе, знайти виправдання тим діям, які він робив, коли працював на цій посаді", - додав президент.

Водночас він уточнив, що, якщо подивитися на статистику, то за минулі роки, починаючи з 2005, 2008, 2009 років притягуються чиновники, які не були ніяк пов'язані з політикою.

"Чи навпаки, чиновники, які належали до тієї чи іншої партії, в тому числі і до Партії регіонів. Ви подивіться, скільки прикладів, коли за хабарі, за корупційні дії притягнені до відповідальності чиновники, які належали до Партії регіонів, в якій я залишаюсь сьогодні почесним лідером", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу щодо колишнього голови Верховної Ради АР Крим, регіонала Анатолія Гриценка за перевищення службових повноважень при розпорядженні майном республіканського санаторію "Росія". Крім того, у справі проти нього йдеться про незаконне вилучення земель військового радгоспу "Азовський".

13 січня колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чеській Республіці. Водночас у Генпрокуратурі заявили, що будуть домагатися екстрадиції екс-чиновника і оскаржать рішення влади Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Колись Данилишину доведеться відповідати за свої злочини - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути