вівторок, 25 січня 2011 17:13

Данилишин - не єдиний біженець у Чехії - Партія регіонів

Данилишин - не єдиний біженець у Чехії - Партія регіонів

Висловлювання "горе-експертів" про те, що політичний притулок, наданий Чехією Богдану Данилишину, може перешкодити отриманню Україною безвізового режиму з країнами Євросоюзу, є абсурдними і непрофесійними.

Про це заявив народний депутат України від Партії регіонів, член парламентського Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Олег Надоша.

Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, Надоша відзначив, що люди, які дозволяють собі подібні висловлювання, "скоріше є не експертами, а шарлатанами".

"Справжній експерт повинен був хоча б підняти статистику, яка свідчить про те, що за 2008 рік Чехія надала притулок більш ніж 100 українським громадянам, а у 2009 році - 15 українцям. Це звичайна практика для Чехії. Відомо, що українці, які звертаються до чеської влади за статусом політичного біженця, насправді використовують цей статус для полегшення процедури еміграції", - пояснив нардеп.

За словами Надоші, зважаючи на статистику минулих років, стає очевидною "абсурдність і провокативність" заяв про те, що надання політичного притулку Данилишину може якось вплинути на перспективи України отримати безвізовий режим.

"Данилишин - рядовий випадок, один з десятків біженців, він не унікальний, не поодинокий і не ексклюзивний. Через одного Данилишина ніхто, крім вітчизняних корупціонерів, які виряджаються сьогодні в опозиційний одяг, не буде ставити палиці в колеса євроінтеграційним прагненням України", - підсумував регіонал.

Нагадаємо, 13 січня колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чеській Республіці. Водночас у Генпрокуратурі заявили, що будуть домагатися екстрадиції екс-чиновника і оскаржать рішення влади Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин - не єдиний біженець у Чехії - Партія регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути