пʼятниця, 11 березня 2022 11:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кликали "рускій мір", а тепер виходять в ефір говорити про війну" - мережі гудуть про ведучих прокремлівських каналів

"Кликали "рускій мір", а тепер виходять в ефір говорити про війну" - мережі гудуть про ведучих прокремлівських каналів
У мережі нагадали, як канали Медведчука і Мураєва поширювали наративи кремлівської пропаганди.

Колишні телеведучі прокремлівських каналів, які були закриті рішенням РНБО, тепер виходять в ефір і обговорюють російську агресію проти України.

Про це пишуть українські користувачі Facebook.

Скріншот з ефіру телепроєкту "FreeДом", який запустили українські медіагрупи на базі каналу іномовлення UATV, опублікувала головна редакторка 24 каналу Олена Трубишна.

Ефір вів Володимир Полуєв - ведучий каналу "Україна 24", який до того працював на прокремлівських телеканалі "Наш" Мураєва і пов'язаному із кумом Путіна Медведчуком "112 Україна". Поряд - нардеп від "Слуга народу" Максим Бужанський, ексведучий підсанкційного телеканалу ZIK.

"Жалюгідно виглядають всі, хто кликав сюди "рускій мір", називав війну "громадянським конфліктом", волав про "західне управління", запрошував в ефіри азарових та інших проросійських г@ндонів, перепощував в соцмережах російських пропагандистів, брав "інтерв'ю" у Шарія, їздив в Мінськ і обсмоктував там Лукашенка, закликав колотись Супутником - а тепер усі вони обвішались синьо-жовтими прапорами і називають х@лом Путіна, з яким вчора закликали мільйони українців - "миритись" і домовлятись.

Їх соцмережі повні патріотичних постів і фото. Найбільш звшкварені позакривали свої інстаграми. Уявляю, що їм там зараз пишуть.

Ідіть "миріться". В Ірпінь. В Маріуполь. В Харків. Прийшли ваші "браття". Це ж ви їх сюди кликали.

Ідіть "миріться". Ідіть виводьте людей з Бучі, Гостомелю, Ворзелю.

Ніхто нічого не забуде", - пише журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"

"Я не можу про це мовчати, бо зараз ці перевертні якогось дідька на фоні української символіки мають право виходити в ефір і говорити про війну.

Всі ті, хто працював на каналах "Наш", "Ньюзван", "112" - працювали на Пукіна довгі роки. Були медіа підтримкою окупанта. Всі до одного! Кожного дня", - написала телеведуча Яніна Соколова.

"Мовчу про другого праворуч, який відмовлявся у стінах Ради згадати хвилиною мовчання Героїв Небесної сотні і сакрушался мовним законопроєктам, намагаючись зупинити їх", - зазначила телеведуча про Бужанського.

Торік у лютому президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність телеканалів "112", NewsOne і ZIK. Докази антиукраїнської діяльності телеканалів збирали вісім місяців.

Цьогоріч РНБО запровадила санкції проти антиукраїнського телеканалу "Наш". Перед цим петиція припинити мовлення телеканалу назбирала 25 тис. голосів.

Зараз ви читаєте новину «"Кликали "рускій мір", а тепер виходять в ефір говорити про війну" - мережі гудуть про ведучих прокремлівських каналів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути