понеділок, 20 червня 2011 14:40

Китайці подарували Азарову 12 мільйонів доларів

Китайці подарували Азарову 12 мільйонів доларів

Президент України Віктор Янукович та Голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао підписали Спільну декларацію про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною і КНР. Також китайський уряд надав українському Кабміну безоплатну допомогу у розмірі 12,3 млн.дол.

Як повідомила прес-служба Януковича, у документі фіксується започаткування відносин стратегічного партнерства між Україною та КНР, а також визначаються основні принципи, на яких ці взаємини базуються.

Йдеться, зокрема, про взаємну підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності; повагу шляху розвитку, обраного кожною з держав; взаємне незастосування сили чи загрози силою, економічного чи іншого тиску; активізацію міждержавного політичного діалогу на найвищому, високому та інших рівнях.

У Декларації також йдеться про  діяльність двосторонньої Комісії зі співробітництва; найпріоритетніші сфери практичної співпраці; розширення взаємодії у рамках ООН; спільні зусилля із забезпечення миру, стабільності і безпеки у світі та окремих регіонах тощо.

Китайська сторона зобов'язується не застосовувати та не загрожувати застосуванням ядерної зброї проти України як держави, що не має такої зброї.

Також у присутності глав держав було підписано міжурядову угоду про надання уряду України безоплатної допомоги. Підписання цього документа необхідне для юридичного оформлення ухваленого урядом КНР рішення про надання урядові України безоплатної допомоги у розмірі 80 млн. юанів (12,3 млн. доларів - ред.).

Нагадаємо, нещодавно понад 2 млн. осіб були змушені покинути свої будинки через повені в східній провінції Китаю Чжецзян. Прямі фінансові збитки були оцінені в майже 5 млрд юанів - $ 772 млн.

Зараз ви читаєте новину «Китайці подарували Азарову 12 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути